Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi temsilcimiz Yunus Emre Basketbol Takımı bugün deplasmanda 55 Gençlikspor'la karşı karşıya geldi.
Maça 2 yeni transferiyle; Ülkü Tuncel ve Ece Yeşim Portakal'la hızlı başlayan temsilcimiz maçın henüz ilk dakikasında büyük bir şansızlık yaşadı. Yeni transferlerden  Ece Yeşim Portakal talihsiz bir sakatlık yaşadı. Ancak oyuncumuz sakat sakat bile olsa 15 dakika oyunda kaldı ve 13 sayı 2 Ribaundla takıma büyük katkı sağladı. Maçın ilk periyotunda flaş transferimiz Ülkü Tuncel maça ağırlığını koymaya başladı. İlk periyotu 20-32 ikinci periyotu 34-39, 3. periyotu 50-65 önde kapatan temsilcimiz Yunus Emre Basketbol Takımı özellikle Ülkü Tuncel'in attığı muhteşem üçlükler, Hamide Cengiz ve Sercan Keskinoğlu'nun attığı sayılarla maçın son 4 saniyesine 77-78 önde girdi.

Ve son 4 saniyede ev sahibi 55 Gençlikspor Amerikalı oyuncu Nola Queen Esther Taylor'la bulduğu  2 sayı ile maçı 79-78 kazandı.
 
Müsabakada Ülkü Tuncel 27 sayı, 17 ribaund ve 8 asistle maça damgasını vururken, temsilcimiz Yunus Emre Basketbol Takımı aldığı bu şansız mağlubiyetle 1 sıra gerileyerek 6. sırada yer aldı.

Temsilcimiz 25 Kasım 2012 Pazar günü saat 13.00 Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu'nda Burhaniye Belediye Sporla karşı karşıya gelecek.


TKB2L’de 5. Haftanın Ardından
Ligin beşinci haftasında oynanan 14 maçın ardından A Grubu’nda Altay Konak Belediyesi, B Grubu’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi, C Grubu’nda ise Çankaya Üniversitesi zirvede yer aldılar. Orduspor, Nallıhanspor ve Güre Belediyesi takımları da yenilgisiz yollarına devam ederken averajla ikinci sırada yer alarak liderleri takip etmeyi sürdürdüler. 

Dikkat Çeken İstatistikler
Sadece 2 deplasman takımı Çankaya Üniversitesi ve Altay Konak Belediyesi’nin galip geldiği haftada 55 Gençlik takımında forma giyen Nola Taylor, 28 sayı, 19 ribaund, Nallıhanspor’dan Sharon Houston ise 23 sayı, 23 ribaund ile haftanın en dikkat çeken istatistiklerine imza attılar. 

Altay Konak Belediyesi’nden Latoya Thomas 21 sayı, 14 ribaund, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Gönül Atilla 27 sayı, 12 ribaund ve Gizem Kazalı 20 sayı, 14 ribaund, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Ayşenur Arslan 10 sayı, 12 ribaund, Güre Belediyesi’nden Ebru Ünal 21 sayı, 10 ribaund ile double-double yapan isimler oldular. 

Namağlup unvanını korumayı başaran takımlardan Orduspor’da Münevver Başak, 14 asist yaparak Nevşehir üniversitesi’ne karşı oynadıkları maçı tamamlarken Simay Karaman 27 sayı ile Karadeniz temsilcisinin en skorer ismi oldu.