Yeni tip koronavirüs (Kovid-19)salgını nedeniyle uzun süredir antrenmanlarına evde devam eden judocular bugün itibariyle sosyal mesafe kurallarına uygun antrenmanlarına başladılar.

Salgın nedeniyle uzun süredir evlerinde antrenmanın sürdüren judocular, bu süreçten olumsuz etkilenmemek ve performanslarını korumak için bireysel şekilde çalışmalarını sürdürdüler. Judo Federasyonu Karaman İl Temsilcisi ve Antrenör Ahmet Ömre Türe’nin judocular için hazırladığı antrenman programı ile sporcular evde kaldıkları süre boyunca vücutlarında fiziksel düşüş yaşanmasının önüne geçmeye çalıştılar. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bazı branşlarda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde 18 yaşından küçük milli olmayan sporcular için Çarşamba ve Cuma günleri saat: 14.00-20.00 saatleri arasında antrenman yapabileceklerini açıklamıştı.

Bununla beraber judocular sosyal mesafe kurallarına uyup maskelerine takarak Kemal Kaynaş Stadyumu’nda uzun bir sürenin ardından ilk antrenmanlarını yaptılar. Sporcular antrenmanlarına ısınma hareketleriyle başlayıp yaptıkları koşu antrenmanı ile son verdiler. Sporcuların uzun aradan sonra antrenman yapma sevinçleri ise gözlerinden okundu.