Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan İl Spor Merkezleri 29 Haziran 2015 Pazartesi günü Kazım Karabekir Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış töreni ile yaz spor okullarının startını verdi.Futbol, basketbol, voleybol, karate, taekwando, masa tenisi,güreş, cimnastik, yüzme(ücretli) gibi kurslar olmak üzere toplam 20 faklı branşta eğitimler devam ediyor.
Gerçekleştirilen açılış töreni sonrası il spor merkezlerinde kayıt yaptıran öğrenci ve velileri ile buluşan Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, geleceğimizin teminatı çocuklarla bir dizi sohbet ederek, sporun olumlu ve güzel yanlarını minik sporcularla paylaştı. Minik sporcuları spora motive etmek için yarışma sözü veren Kısacık, neşeli geçen sohbet sonrası öğrenci velileri ile ilgilendi. Öğrenci velilerinin istek ve taleplerini dinleyen Kısacık, kursların yaz boyunca devam ettiğini belirterek gençlerimizi yaz tatilinde kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına spor salonlarımıza çekeceğiz ifadelerini kullandı.

Çocuklar geleceğimizin teminatıdır diyen Kısacık, konuşmasının devamında,” Spor şehri Karaman’da yaz spor okulları ile tüm Karamanlı gençlerimizi spor alanlarımıza çekmek istiyoruz. Yaz spor okulları ile öğrenciler bir eğitim sezonu sonunda tatillerini eğlenerek, arkadaşlıklarını geliştirerek hem de öğrenerek değerlendiriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlerimiz için en önemli projelerinden biri olan il spor merkezleri ile hem çocuklar güven içerisinde, hem de aileler huzur içerisinde tatillerini değerlendirmektedir.