2010-2011 yıllarında Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi olarak hizmet vermeye başlayan ve 2013-2014 yıllarında Spor Lisesi olarak yeni binasında eğitimlerine devam eden Karaman Spor Lisesi bireysel ve takım olarak elde ettiği derecelerle Karaman’ın gurur kaynağı oldu.
Bireysel ve takım olarak birçok başarıya imza atan Spor Lisesi öğrencileri Okul Müdür Yardımcısı Ümit Süleyman Büyüktekin ve Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Gül eşliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Spor Lisesi faaliyetleri hakkında bilgi veren Büyüktekin,” Yeni binamızda en iyi şartlarda eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz, geleceğin başarılı sporcuları olma yönünde çalışmalarına devam ediyor. Spor Lisesi olarak hedefimiz her spor branşında ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmek. Bazı spor dallarında milli takımlarımıza gönderdiğimiz öğrencilerimiz bu hedefin ilk adımlarını oluşturuyor” dedi.
Okulumuzla Gurur Duyuyoruz
Okul Müdür Yardımcısı Ümit Süleyman Büyüktekin Spor Lisesinin son dönemde elde ettiği başarıları değerlendirerek,” Öncelikle okulumuzdaki tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Okulumuz da çok iyi bir kadro oluşturduk. Öğretmenlerimiz çalışıyor ve okulumuzdaki bu cevherleri ortaya çıkarıyorlar. Bizlerde mümkün olan tüm imkânlarımızı bu cevherlerin daha da iyi olabilmesi için kullanıyoruz” diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Spor Lisesi’nin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” Öncelikle ilimizde sporun gelişmesinde büyük rol oynayan okulumuz çalışanlarını tebrik ediyorum. Başarılı sporcularımızın bizleri ziyaretinden oldukça memnun olduk. Spor Lisesi okul idarecilerini, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum” dedi.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Spor Lisesi öğrencilerinin başarı listesi ise şöyle oluştu:
Bireyse; Ezgi Karademir- Judo 44kg’da Türkiye 3.’sü – Eda Karademir, Judo 48kg’da Büyükler Türkiye 9.’su – Esin Türkben, Judo 40kg’da Ümitler Türkiye 5.’si ve Avrupa 7.’si – Ahmet İsa Şimşek, Taekwondo Türkiye 2.’si - Fatma Nur Dönmez, Taekwondo Türkiye 8.’si – Bilal Ertuğrul Teber, Wushu 65kg’da Türkiye 3.’sü – Muhammed Ali Akkuş, Judo 55kg’da Ümitler Türkiye 9.’su – Yasin Sever, Güreş 46kg’da Türkiye 8.’si – Yusuf Ekmekçi, Güreş 42kg’da Türkiye 8.’si – Emine Akan, Atletizm Türkiye 6.’sı – Derya Ateşli, Atletizm 1500 metre Okullararası Grup 3.’sü.
Takım; Voleybol Genç Kızlar İl Birinciliği – Judo Gençler İl Birinciliği – Basketbol Genç Kızlar İl Birinciliği – Taekwondo Gençler İl Birinciliği – Masa Tenisi Genç Erkekler İl Birinciliği – Kros Kızlar Takım İl Birinciliği – Badminton Gençler İl Birinciliği – Güreş Takım İl Birinciliği – Futsal Genç Kızlar İl Birinciliği – Halter Genç Kızlar İl Birinciliği – Puanlı Atletizm Genç Kızlar İl Birinciliği – Hentbol Genç Erkekler İl Birinciliği – Futbol Genç Erkekler İl İkinciliği – Voleybol Genç Erkekler İl İkinciliği