Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren spor tesislerinde yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hizmet binası alanında yer alan spor tesislerinin çevrildiği alanlara farklı spor branşlarının ve sporcuların yer aldığı yaklaşık 150 metre uzunluğundaki vinil brandalar, tesis alanından geçen vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Yapılan brandalarda kendilerini gören sporcular ise böyle bir uygulamadan dolayı çok mutluk olduklarını dile getirerek, yapılan uygulamanın sporcuları motive konusunda daha da hırslandırdığını belirttiler.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın göreve geldiği günden bu yana tesis alanlarında yapılan yenileme ve bakım onarım çalışmaları hız kesmeden devam ederken, çalışmalar sonunda daha modern ve kaliteli bir hizmet amaçlanıyor.
“Spor tesislerimizde başarılı sporcular yetiştireceğiz”

Başarılı bir sporcunun yetişmesinde, o yerde yer alan tesislerin kalitesinin önemli bir faktör olduğunu belirten Kısacık, "Kaliteli ve başarılı bir sporcunun yetişmesinde, sabır ve emeğin yanında tesislerin yeterliliği ve kalitesi de çok önemli. Karaman’da göreve başladığımız gün, ilk işimiz il ve ilçelerde yer alan tüm spor tesislerini gezmek oldu. Ekibimiz ile tesislerimizde ki eksilikleri detaylı bir şekilde analiz ederek buralardaki eksiklerin giderilmesi konusunda gereken çalışmaları başlattık. Amacımız tesislerimizi daha modern ve verimli hale getirerek bu tesislerden Karaman’ı ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmektir.” dedi.
Hizmet binasının yer aldığı tesis alanının, spor vinil brandalarla çevrilmesi konusunda da açıklamada bulunan Kısacık, "Tesis alanlarımızın çevre yoluna bakan konumunda yoğun bir trafik akışı mevcut. Bizlerde, tesislerimizin çevrildiği alanlara oradan geçen vatandaşımızın ilgisini çekmek ve görsel anlamda daha modern bir görünüm kazandırmak için, sporcularımızın da içinde yer aldığı brandalarla bu bölgeleri çevirdik. Bu çalışmalar neticesinde, ilgisini çeken brandalarla il spor merkezlerine yapılan başvurularda ciddi oranda artış oldu.” diye konuştu.