TFFHGD Karaman Şube Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’08.05.2016 Pazar günü Gaziantep Şehit Kâmil stadında oynanan U-19 Grup Final müsabakasında Tarsus Gücü Spor takımı teknik sorumlusunun, maçın hakemine yönelik küfürlü sözleri nedeniyle, iyi niyetle araya girerek sakinleştirmeye çalışan maçın gözlemcisi; Gaziantep İl Gözlemcimiz ve futbol sevdalısı Mehmet AÇIKGÖZ’e yönelik teknik sorumlu tarafından başlatılan fiili saldırı bir anda bütün takım oyuncuları ve tribünden gelen taraftarların da katılımı ile toplu bir saldırı eylemine dönüşmüştür.
Tek derdi hayatının kalan kısmında gençlere yön vermek; tecrübelerini aktarmak olan 64 yaşındaki değerli büyüğümüz; dakikalarca darp edilmiş, kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı yaralar ile birlikte; darbeler etkisi ile yere düştükten sonra toplu olarak tekmelenmeye devam edilerek kalça kemiği kırılmıştır. 
TFFHGD Karaman Şube Başkanlığı olarak meydana gelen olay; haberi aldığımız andan itibaren bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu konu sporla; futbolla ilgili olmaktan çıkmıştır. Mevzu bir hakemin ya da bir gözlemcinin darp edilmesi de değildir. Mevzu gün geçtikçe çirkinleşen, geriye giden futbol kültürümüzdür. Mevzu her gün vurgu yaptığımız, hemen her gün sosyal medya hesaplarımızda sayfalarca paylaşım yaparak ülkemizin temellerini korumaya çalıştığımız; hoşgörü, dürüstlük, birliktelik gibi ülkemizi ayakta tutacağına inandığımız temel taşı niteliğindeki öğelerin; gün geçtikçe artan bu olaylar ile zedelenmeye çalışılmasıdır. Darp edilen Türk futboludur. Darp edilen geleceğimizdir. Hiç bir mantıklı izahatı olmayan ve kelimelerin yetersiz kaldığı bu durumu; bu olaya zemin oluşturan ve olaya karışanları kınıyoruz. Sporun ana hedefinin sevgi, saygı, kardeşlik duyguları ile birlikte; gelecek nesillerin sağlıklı düşünerek, takım çalışması, mücadele etmek gibi unsurları ön plana çıkararak gençlerin hayata hazırlanması olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. 
Unutanlar için de bütün duyarlı kesimleri; #sporkardesliktir heşteki ile paylaşım yapmaya davet ediyoruz.’’ denildi.