Amatör Spor Haftası dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Kale Restoran’da düzenlenen Yılın En’leri ve amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım töreninde sporda yılın enleri ödülleri sahiplerini bulurken,  amatör liglerde mücadele eden kulüplere malzeme yardımı yapıldı. Törende yaptığı konuşmada Amatör Spor Haftasını coşkuyla kutladıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman’ın spor kenti olmasının sporda markalaşma adına önemli olduğunu söyledi. Karaman’ın artık, amatör spor branşlarında milli takımlara sporcu veren ve ülkemizin dereceler almasında önemli rol oynayan spor şehirlerinden biri olma yönünde hızla ilerlediğini belirten Kısacık, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası 81 İlde olduğu gibi ilimizde ve ilçelerimizde coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.  Amatör Spor Haftası boyunca yapılan etkinliklerin amacı; halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmeleri, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuklarımızın, bağlı oldukları kulüplerimizin ve sporcularının halkımıza tanıtılması, ülkemizde spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır. İlimiz artık, amatör spor branşlarında milli takımlara sporcu veren ve ülkemizin dereceler almasında önemli rol oynayan önemli spor şehirlerinden biri olma yönünde hızla ilerliyor. Şuan aramızda bulunan 2017 yılında ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmiş sporcularımızı ve emek veren değerli hocalarını tebrik ediyor diğer sporcularımıza gerek ahlaki yönden, gerekse de göstermiş oldukları başarılarıyla örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yılın Enleri Plaketle Ödüllendirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 09-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında bu yıl; ASKF Vefa Ödülü dalında Karaman Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Celalettin Özcan, en iyi il temsilcisi dalında Barış Ünlü, en iyi yöneticileri dalında Sudurağı Gençler Birliği Spor Kulübü Başkanı Rıdvan Durmaz, 70 Larende Gençlik Spor Kulübü Başkanı H. İbrahim Çelikyön ve Süleymanhacı Gençlik Spor Kulübü Başkanı Erdal Kurt, en iyi hakem dalında Bayram Özütemiz, en iyi antrenörler dalında Ahmet Ömre Türe ve Erden Habib Gümüş, en iyi takımlar kategorisinde takım kategorisinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Futsal ve Çim Hokeyi Takımları, en iyi paravolley oyuncusu dalında Mehmet Karaca, en iyi sağlıkçı dalında Faik Özel, en iyi sporcular dalında Enes Uysal, Enes Yeşil, Ayşe Kesiktaş, Neslihan Kılıçoğlu, Berna Akbulut, Cahide Eke, İsmail Yaşın, Taha Akgül, Soner Demirtaş ve Nur Tatar Askari’ye plaketleri Karaman Vali Yardımcıları Dr. Sezer Işıktaş, İsmail Hakkı Çınarsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Mehmet Taşdemir, Ak Parti İl Başkan Vekili İlker Büyükyarma ve Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Celalettin Özcan tarafından verildi.

Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Amatör Spor Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen törende amatör spor ve sporcuya desteklerinin devam edeceğini belirten Kısacık, “ Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Karaman Valiliği İl Özel İdaresi’nin destekleriyle gerçekleştirdiğimiz Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımında desteklerini esirgemeyen başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere, Karaman Valimiz, Milletvekillerimiz, İl Genel Meclis Başkanımız ve İl Genel Meclis üyelerimize, programa katılan Vali Yardımcılarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Kısacık, Karaman’da faaliyet gösteren spor kulüplerinin desteklenmesi amacıyla İl Özel İdaresi tarafından Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı konusunda büyük destek sağladığını belirterek, “Amatör spor kulüplerinin güçlendirilmesi, gençlerin sosyalleşmesi ve spora kazandırılması amacıyla İl Özel İdaresi’nin de destekleriyle Amatör Spor Haftası kapsamında 16 spor kulübümüze malzeme yardımı yapıldı. Bu tür yardımlar amatör spor kulüpleri ve takımları için çok önemli. Spor artık dünyada büyük bir endüstriyel güç haline geldi ve büyük bir ekonomik güç oluşturdu. Yapılan bu yardımlar gençliğin zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spora yönlendirilmesi açısından da son derece önemli. Fakat amatör spor kulüplerimiz toplumun her kesimi tarafından desteklenmeli” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında protokol tarafından ayrıca 2016-2017 sezonunda U-13, U-14, U-15, U-16, U-17, U-19 ve amatör ligde dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yılın enleri ve malzeme dağıtım törenine Karaman Vali Yardımcıları Dr. Sezer Işıktaş, İsmail Hakkı Çınarsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Mehmet Taşdemir, Ak Parti İl Başkan Vekili İlker Büyükyarma, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Celalettin Özcan, İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Kayatürk, antrenörler ve çok sayıda sporcu katıldı.