Spor&Spor Dergisi tarafından düzenlenen ‘Sporun Devleri Buluşuyor Ödül Gecesi’ Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımlarıyla gerçekleştirdi.

JW Marriot Otel’de gerçekleştirilen ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın onur konuğu olduğu geceye, Devlet eski Bakanları Kürşad Tüzmen, Yücel Seçkiner, Saffet Arıkan Bedük, Milletvekilleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı bürokratları, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, federasyon başkanları, milli sporcular, iş adamları, Türk sporuna geçmişte hizmet etmiş spor adamları ve sporcular, basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede federasyon başkanları ve spor gazetecileri ile Spor&Spor jürisinin belirlediği isimlere ödülleri verildi.

Erdoğan Arıkan’ın sunuculuğunu yaptığı gecenin açılış konuşmasını yapan Spor & Spor Dergisi İmtiyaz Sahibi Ömer Önder, tüm spor camiasının bir araya geldiği bir organizasyona ev sahipliğini yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Her zaman Türk sporuna hizmet için çalıştıklarını belirten Önder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedeflere ulaşma konusunda kendilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Önder, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Akif Çağatay Kılıç bakanlığında yeni bir çehreye kavuştuğunu belirterek, çalışmalarından dolayı Bakan Kılıç ve ekibine teşekkür etti.

BAKAN KILIÇ: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDEYİZ”

Bakan Çağatay Kılıç, program kapsamında spor ailesinin bir araya geldiğini ve söz konusu ortamın birlik ve beraberliği içerisinde bulundurduğunu ifade etti. Bakan Kılıç, spor ülkesi olma yolunda hızla ilerlediklerini belirterek, “Özellikle 2000’li yıllarda fiziki imkan açısından çok iyi bir noktada değildik. Ak Parti iktidarları döneminde yoğun bir tesisleşme hamlesi başlattık. Marka bir spor ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

"BU MİLLET İLELEBET VAR OLACAK"

Şampiyon sporcuların büyük bir sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Millilerimizin, elde etmiş oldukları başarıyı ömür boyu taşıyabilecekleri şekilde koruyabilmeleri önemli bir nokta. Bu doğrultuda Hamza Yerlikaya, güreş camiası içerisinde önemli bir örnek. Sadece sportif başarı değil, azim ve çalışmalarıyla örnek. Sizler de genç sporcularımıza rol-model olacaksınız. Bizler bugün varız yarın yokuz ama bu millet ilelebet var olacak” dedi.

Son yıllarda Türkiye’de önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıldığına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Ev sahipliği noktasında göstermiş olduğumuz başarı, her organizasyonu yapabileceğimizi gösterdi” şeklinde konuştu.

"ŞİMDİDEN 2020 OLİMPİYAT OYUNLARINI DÜŞÜNÜYORUZ"

2014 yılının her açıdan olumlu geçtiğini ve başarıların sorgulanmadığı bir noktaya gelindiğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

“Medyanın bu başarılara yer vermesi çok önemli bir nokta, çünkü sporcular motive oluyor. Dolayısıyla elde edilen başarıları haykırmazsak, kendi kendimize anmış oluruz. Olumsuzlukların çok anılması iyi bir şey değildir ama başarıları, güzelliklerin öne çıkarılması önemli.”

Bugün dünden iyi bir noktada olunduğunu ama yarının çok daha iyi bir noktada olunacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Bunun anahtarı sporcularımızın, federasyonların birbirleriyle koordinasyonundan ve paylaşımından geçiyor. Şimdiden 2020 Olimpiyat Oyunları’nı düşünüyoruz. Çalışmalarımıza erken başlamamız gerekiyor, çünkü dünya bu işi böyle sürdürüyor. Ayrıca spor ve gençlik noktasında 2023 hedeflerimiz var. Daha sonrasında ise 2053, 2071 vizyonlarımız var” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ödül töreninde yılın en başarılı 12 sporcusu olarak belirlenen Yusuf Dikeç, Nazmiye Muslu, Taha Akgül, Serap Özçelik, Münevvere Yıldız, Elif Akyüz, Busenaz Sürmeli, Öznur Yılmazer, Ayşenur Çoban, Dilara Lokmanhekim, Büşra Gör ve Duygu Turan’a ödüllerini Bakan Çağatay Kılıç verdi.

Yılın spor kulüpleri olarak Halkbank Erkek Voleybol Takımı, Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı, Bahçelievler Belediyesi Bilardo Takımı yılın takımları seçilirken, Ekrem Memnun yılın antrenörü, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise, yılın spor adamı seçildi. Halkbank Erkek Voleybol Takımı’nın ödülünü AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Kulüp Başkanı Selahattin Süleymanoğlu’na verirken, Tayfun Taşdemir, Adnan Yüksel, Lütfi Çenet ve Naci Çoklu’dan oluşan Bahçelievler Spor Kulübü de ödülünü Kaşdemir’in elinden aldı. Yılın takımı ve yılın antrenörü ödüllerini ise, Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’dan aldı. Yılın spor adamı seçilen Turgay Demirel’e ise ödülünü AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç verdi.

Yılın Spora Destek Veren Yerel Kurumu Ödülünü Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü adına Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekvcan, eski bakan Ali Şevki Erek’in elinden aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, yılın spora destek veren kurum yöneticisi seçilirken ödülünü eski bakanlardan Yücel Seçkiner verdi. Spora Destek Veren Kurum ödülünü alan PTT A.Ş.’nin ödülünü ise eski bakan Kürşad Tüzmen, PTT A.Ş. Pazarlama Daire Başkan Yardımcısı Gökhan Tuncer’e takdim etti.

Yılın spora destek veren görsel medya ödülleri TRT ve NTV Spor’dan Irmak Kazuk’a verilirken, TRT Spor Kanal Koordinatörü Abdurrahman Başpınar, Irmak Kazuk, ödüllerini Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’ın elinden aldı. Yılın spora destek veren haber ajansı seçilen Anadolu Ajansı’nın ödülünü Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Anadolu Ajansı Ankara Spor Servisi Sorumlusu Selçuk Aval’a verdi. Yılın spora destek veren yazılı medya ödülünü kazanan Sabah Gazetesi adına Ali Erdoğan ödülü, eski bakanlardan Saffet Arıkan Bedük’ten alırken, bu daldaki diğer ödülü Habertürk’ten Halil Özer yerine Ali Öcal, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan aldı. Yılın spor internet sitesi Sporx seçilirken, Tahir Kum’un yerine ödülünü TSYD Eğitimden Sorumlu As Başkanı Nezir Önal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’dan aldı. Yılın projesi seçilen ‘Doğru Hamlede Buluşalım’ projesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor adına Başkan Vekili Zekeriya Özak ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez’in elinden aldı.