Rekabet Kurulu, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarına ilişkin nihai kararını açıkladı. Karara göre, 2016-2017 sezonunun sonuna kadar yayın hakkı Digiturk’te olacak.

2001 yılından bu yana Spor Toto Süper Lig’in yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk, 2010 yılında yapılan ihalede yaklaşık 2 milyar dolarlık teklif vererek, 5 yıl süreyle yayın haklarını satın almıştı. 15 yıllık dönemde Türk futboluna aktardığı 3,5 milyar dolarlık kaynakla Digiturk, sporun en büyük destekçisi oldu. Digiturk, liglerin yayın hakları konusunda İngiliz BskyB’nin ardından aralıksız en uzun süre yayın yapan platform özelliğini kazanarak, bu alanda önemli bir başarıya imza atmış olacak. Toplam 3,5 milyon haneye ulaşan Digiturk, dünyada her hafta 17 canlı maç yayını yapan tek platform olma özelliğini taşıyor.

ARALIKSIZ MAÇ YAYINI REKORTMENİ

Digiturk’ün Rekabet Kurulu tarafından açıklanan son karar sonrasında Spor Toto Süper Lig maçlarını yayınlama hakkı 2 yıl daha uzatılmış oldu. Rekabet Kurulu’nun aldığı bu kararla Süper Lig’in yayın hakları aralıksız 16 yıl süre ile Digiturk tarafından gerçekleştirilecek.