10-12 Nisan 2012 tarihleri arasında Ordu ilinde düzenlenen Üniversiteler Türkiye Şampiyonası’nda ilimiz Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü öğrencisi Murat YAĞMUR 62 üniversiteden 420 sporcunun  katıldığı turnuvada 87 kg sikletinde çok zorlu rakipleri geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu.

YAĞMUR’un antrenörü Bekir TÜRK yaptığı açıklamada;  “Murat bu yıl çok üstün bir performans sergileyip Antalya’daki büyükler Türkiye Şampiyonası’nda 3. oldu. Şimdiki müsabakada da çıtayı yükselterek Türkiye Şampiyonu oldu. Uzun yıllardır büyükler kategorisinde derece alamayan ilimize bu yıl 2 madalya birden kazandırarak ilimizin haklı gururu olmuştur.” dedi.

25-30 Mayıs tarihleri arasında Güney Kore’nin SEUL kentinde düzenlenecek olan Üniversiteler Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan MURAT YAĞMUR; “İnşallah ilimizden ilk kez katılacağım bu Dünya Şampiyonası’nda ilimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil edip madalya getireceğime inanıyorum, çalışmalarıma Bekir hocamla aralıksız devam ediyoruz katılacağım dünya şampiyonasında tüm halkımızın duasını bekliyorum.  Ayrıca bize gençlik spor tesislerini açan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz sayın Kasım AYDOĞDU’ya, bana her türlü desteği sağlayan Türk Telekom Baş Müdürü sayın Mehmet OLCAR’a ve üniversite rektörümüz sayın Prof. Dr.Sabri GÖKMEN’e teşekkürlerimi bir borç bilirim.” dedi.