SİVAS (AA) - CÜNEYT ÇELİK - Sivas'ta, çırak olarak çalıştığı oto tamir dükkanındaki araç lastiklerini halter; egzoz katalizörü, piston ve krank milini de el halteri (dambıl) haline dönüştürerek antrenman yapan ve son iki yılda kilosunda Türkiye şampiyonu olmayı başaran 20 yaşındaki milli sporcunun hayalini Avrupa şampiyonluğu süslüyor.

Muay Thai'de son iki yılda 51 kiloda Türkiye şampiyonu olma başarısını gösteren Alper Turan Arıs, ailesine maddi destek olmak amacıyla okulu bırakıp sanayideki bir oto tamir dükkanında çalışmaya başladı.

Kondisyonunu canlı tutmak için tamir dükkanındaki araç lastiklerini halter, egzoz katalizörü, piston ve krank milini de dambıla dönüştürerek çalışan Alper Turan, akşamları da spor salonunda idman yaparak mayıs ayında Hırvatistan'da düzenlenecek Muay Thai Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Arıs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 51 kiloda üst üste 2 defa Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

Oto tamir dükkanında motor tamiriyle uğraştığını belirten Alper Turan Arıs, "Sabah saat 09.00 gibi dükkana geliyorum, burada motor tamiri yapıyorum, 2-3 saati kendime ayırarak araç lastikleri, egzoz, piston, krank milli ve egzantrik miliyle güç çalışması yapıyorum" dedi.

Yoğun bir tempoda çalıştığını ifade eden Alper Turan, "İşten çıkınca spor salonuna gidiyorum burada da yaklaşık 2 saat hocamla çalışıyorum. Sanayide ağırlık çalıştığım için salonda bunu çok yapmıyorum. Önümüzde milli takım kampı var, kamptan sonra Hırvatistan'da Avrupa Şampiyonası olacak, şampiyonada ay yıldızlı bayrağımızı birincilik kürsüsünde dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu.


- "Sponsor sıkıntısı çekiyorum"

Milli takım sporcusu, Türkiye'de önemli başarılara imza attığını ancak sponsor sıkıntısı çektiğini belirterek, sanayide çok sevildiğini ve "şampiyon" diye hitap edilmesinin kendisini daha da motive ettiğini aktardı.

Spor sayesinde kötü alışkanlıklardan da uzak kaldığını dile getiren Alper Turan Arıs, "Sanayide çalışıp spor yapabiliyorsam ve Türkiye şampiyonu olabiliyorsam, başkaları da bunu başarabilir" diye görüş belirtti.

Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ekrem Arıs da aynı zamanda akrabası olan Alper Turan Arıs'ın çok başarılı, disiplinli ve teknik bir sporcu olduğunu kaydetti.

Antrenör Arıs, "Turan, zor şartlar altında çalışıyor. Sanayiden gelerek antrenman saatine yetişmeye çalışıyor. Biz elimizden geldiğince çalışmalarında yardımcı oluyoruz. İnşallah, Avrupa ve dünya şampiyonlarında bayrağımızı en iyi yerlerde dalgalandırır" ifadelerini kullandı.

Arıs, Sivaslı iş adamlarından milli takım sporcusu Turan'a destek olmalarını istedi.