GS VE FB DERBİSİNDE KARAMAN’DA ÇİFTE KUTLAMA
Ligin bitimine 1 hafta kala Fenerbahçe Galatasaray derbisi yine nefesleri kesti. Maç sonunda sokağa çıkan Fenerli taraftarlar ezeli rakibini mağlup etmenin, Galatasaraylı taraftarlar ise yine şampiyonluğu kutladı.
Süper Ligde haftanın derbisi Fenerbahçe Galatasaray maçında 2-1’lik Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlanan derbi sonrasında her iki takımın taraftarları kentte merkezinde çifte kutlama yaptı. Maçı kazanan Fenerbahçe taraftarları sarı lacivert formaları giyerek bayrak ve flamalarla kentte araç ve yaya konvoyuna katılarak galibiyeti kutlarken, Galatasaray taraftarı da mağlubiyete rağmen Lig şampiyonluluğunun coşkusunu geçen hafta olduğu gibi bu haftada sürdürerek maç sonrası sokaklara çıktı.


DOYASIYA COŞKU
Kent merkezinde  derbi maçı sonrası her iki takımın taraftarları araç konvoyuna çıktı. Korna çalarak takımları lehine slogan atan takımlar coşkulu kutlamaları yaparken bir yandan kutlamalarda fair play dostluğu, diğer yandan da taşkınlık yapan taraftarlar polisi zor durumda bıraktı.


Kent Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı Anıt Park alanında toplanan Galatasaray taraftarı ile Fenerbahçe taraftarı arasında zaman zaman konvoylar karşılaştı. Yaya yürüyen taraftar grupları arasında Çevik Kuvvet ekipleri, her iki taraftar grubunun karşılaşarak taşkınlık yapmaması için önlem aldı. Kent meydanında polisi zor durumda bırakan 2 Galatasaraylı’lı taraftar gözaltına alındı.


ÖRNEK TARAFTARLAR

Kutlamalarda gecenin en iyi rengi ise Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giyen 2 gencin verdiği bu fotoğraf karesi oldu. “Biz çocukluktan bu yana arkadaşız. Takımlarımız ayrı ama biz kardeş gibiyiz, ebedi dostuz.”diyen Yasin ve Hakan sarı lacivert ve sarı kırmızı formalarla kutlamalara en iyi örneği ve rengi de vermiş oldu.
Yaklaşık 2 saat süren her iki taraftar gruplarının coşkulu kutlamaları daha sonra polis gözetiminde olaysız bir şekilde son buldu.