İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio, Türkiye’yi, Türk futbolunu yakından takip ettiğini belirterek, Türk ekonomisinin kalkınmasından övgüyle söz etti.

İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Giovanni Malago ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı (FIGC) Carlo Tavecchio’nun davetlisi olarak başkent Roma’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda uzun süre danışmanlık görevinde bulunan akademisyen İlker Dilek, Türkiye ve İtalya’daki spor kulüplerinin mevcut durumları ve örgütsel yapılarının karşılaştırmalı analiz yüksek lisans tezini sunduğu yetkililere iki ülke arasındaki spor etkinlikleri ve bunların işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

“Dopingle mücadele” konferansı sonrasında sohbet eden Dilek’e, CONI Başkanı Malago, geçen yıl Türkiye’nin Akdeniz Oyunları’na başarılı şekilde düzenlediğini belirtti ve Dilek’i de bu organizasyonda görev almasından ötürü tebrik etti. Dilek, Malago’ya üzerinde isminin yazılı olduğu özel tasarlanmış forma hediye etti.

Bu arada, ziyaretin son gününde FIGC Başkanı Carlo Tavecchio ile görüşen Dilek, iki ülke arasında özellikle amatör futbol kulüplerinin durumunu ele alan bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, Türkiye ve İtalya arasında ileriye dönük olası işbirlikleri üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Tavecchio görüşmede, Türkiye’yi ve Türk futbolunu yakından takip ettiğini söyledi. İtalya’yı Dünya Kupası’nda istenilen sonuca götüremeyen ve kısa süre önce de Galatasaray’dan da ayrılan Cesare Prandelli için de, “Aslında başarılı ve tecrübeli hoca. Ancak, Dünya Kupası’ndan sonra yeni bir göreve, özellikle bilmediği bir lige gitme yerine biraz ara verip, dinlenmesi daha iyi olurdu” dedi.