Türkiye Basketbol 3. Ligde (TB3L) Bilecik’i temsil eden Bilecik Belediyespor, yarın oynayacağı maç için İzmir deplasmanına umutlu gitti.

Yola çıkmadan önce İHA muhabirine açıklama yapan takım Baş Antrenörü Yeşer Karabulut, yarın saat 14:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşılacaklarını belirtti. Maça umutlu gittiklerini söyleyen Karabulut, "TB3L 7’inci haftasından İzmir deplasmanına gidiyoruz. Onların da 6 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyeti var. Bizlerde geçen hafta bildiğiniz gibi çok güzel bir galibiyet elde ettik. Çok iyi mücadele ettik. Aslında bakarsanız yeni yeni adapte oluyoruz bu lige. Daha iyi maçlar oynayacağımızı ümit ediyorum. Geçen haftanın moraliyle İzmir’de iyi bir karşılaşma oynayacağımızı düşünüyorum. Galip de gelebiliriz inanın. Ama en azından basketbol olarak mücadelemiz o sonuçlara yansıyacak diye düşünüyorum. İzmir maçı bizim için önemli. Çıkışa geçtiğimizi düşünüyorum artık geçen haftadan itibaren. Bu çıkışa geçmemizde Bilecikli seyircilerin çok önemi var. Onlar bizi destekliyorlar, tribünü dolduruyorlar. Onlara güzel bir basketbol seyrettirmek de bizim borcumuz oluyor. İnşallah bu hafta İzmir’den iyi bir sonuçla döneriz. Önümüzdeki hafta da burada Aksaray’ı konuk edeceğiz. Onları tekrar tribünde yerlerinde görmek istiyorum. Benim bir sözüm var, bir kişi eksik takımdan eksik gibi oluyor, tribündeki yerlerini alsınlar. Tribündeki bir kişinin eksik olması bizi çok etkiliyor. Onlar bize destek olsunlar, bizde inşallah onların yüzünü kara çıkarmadan güzel basketbol oynatmaya ve güzel basketbol izlettirmeye devam edelim. Tabi biz 5 hafta üst üste yenilmiştik. Bunun üzerimizde bir baskısı vardı. İster istemez biz iyi bir takımız ama bazı antrenmanlarımızda ilgili sıkıntılarımız var, bazı oyuncularımızın planlamalarıyla ilgili, sakatlıklar gibi bunlar bizi olumsuz etkiliyor”.

“GEÇEN HAFTA BİZLER DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Geçen hafta 1 sayı ile aldıkları galibiyetin dönüm noktası olduğunu belirten Karabulut, “Beş haftalık mağlubiyet serisi bizi çok üzmüştü aslına bakarsanız. Geçen hafta biz o maçı bir dönüm noktası olarak görmüştük takım ve oyuncular bakımından. Galibiyet çok güzel geldi. Aslında lig de çok iyi pozisyonda olan Gemlik takımını bizim burada yenmemiz hatta geçen sene bizi Play-Off maçlarında elemişlerdi. O Play-Off’un rövanşını da almış olduk burada. Onlara da güzel bir maç izlettik. Takımın motivasyonu da yükseklere doğru çıkıyor. İnşallah daha güzel maçlar, daha güzel seyirler oynayacağız. İlk 5 hafta şöyle biz tabi bazı oyuncuları biraz geç transfer yaptık. O transferleri geç yapmamız bizim oyuncular arasındaki kaynaşma sürecini biraz geciktirdi. Bazı takımlar bizden daha önce sezonu açtılar, daha önce hazırlıklara başladılar, daha önce hazırlık maçları yaptılar. Lige daha hazırlardı ve bizim oradaki handikabımız lige yansıdı. Ligde yeni yeni bir arada oynamaya, yeni yeni arkadaşlık, dostluk bağlarını kuvvetlendirmeye başladık. Yeni yeni form tutmaya başladık. Bunun sebebi biraz sene başındaki gecikmemiz oldu. Gecikmemizin sebebi de maddi konular tabi biliyorsunuz. Belki çok paralar vermiyoruz ama verdiğimiz paraların da sözlerini yerine getirmek zorundayız. En azından bugüne kadar bunu çok iyi başardık” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI HER KONUDA BİZLERE DESTEK OLUYOR”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın her konuda basketbol takımına destek olduğunu ifade eden Baş antrenör Karabulut, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Başkanımın çok yoğun bir programı var. Çünkü Bilecik’te yapılacak çok iş var. Onlara koştururken bir de basketbol takımına enerjisini harcıyor. Ama zaman zaman o da zorlanıyor çok zorlanıyor kolay değil her şeye yetişmek. Bu noktada ben aslında bakarsanız daha erken başlarsak, daha iyi olurdu. Şehrin önemli isimlerinin bu şehrin önemli isimlerinin, önemli sanayicilerin, önemli kişilerin Bilecik’teki spor kulüplerine, futboldaki kulüplerimize, bizim basketbol kulüplerimize daha iyi müdahale etmesini bekliyorum açıkçası. Buradan söyleyeceğim şu; Geçen sene çok başarılı olduk ve TB3L yükseldik. Seyircilerimizin çok katkısı oldu. Önümüzdeki hafta çok kritik bir Aksaray maçı oynayacağız. İki galibiyetleri var, bizim bugün 1 galibiyetimiz var. Aksaray’ı yendiğimiz zaman bizde artık iyice bu Lig’in içine girmiş olacağız. Buradan sesleniyorum; Lütfen tüm seyircilerimiz önümüzdeki hafta maçta yerlerini alsınlar, bize destek olsunlar. Geçen hafta 1 sayıyla kazandık basketbolda. Basketbol ‘un ne kadar önemli olduğunu gördüler. Onlar bize destek olsunlar, bizde onların yüzlerini güldürelim inşallah. Başkanımız bizi her maçtan sonra sağ olsun arıyor. Biz sürekli konuşuyoruz. Kendisi takıma adapte, takımın içinde. Zaman zaman bizim kötü gittiğimiz anlarda " Yeşer sen hiç moralini bozma, enerjini kaybetme. Biz buraya 8 yılda geldik. 1 veya 2 günde gelmedik" diyerek bize o motivasyonu veriyor sağ olsun. Programı çok yoğun yani il dışı, il içi programları gerçekten çok yoğun. O dönemde bir hacca gitme organizasyonu oldu. Hac ‘tan geldi bir iki ufak hastalıkları oldu. Yorgun düştü. Ak Parti kongreleri, il kongreleri, ilçe kongreleri oldu. Kalben ve ruhen bizimle olduğunu biliyorum.”

Açıklamanın sonrasında Bilecik Belediyespor yarın oynayacağı maç için İzmir’e hareket etti.