Türkiye Şampiyonu ve Tekirdağ’ın gururu olan, Tekirdağ Dost Veteran Spor Kulübü, kendi sahasında oynadığı Ergene Veteran spor Müsabakasını 2-1 kazanarak 3 puanı daha hanesine ekleyerek 1’inciliğini koruyor.

Müsabaka öncesinde Tekirdağ Dost spor ile Ergene Veteran takımı arasında 3 puanlık bir fark bulunurken, Dost Spor grubunda lider olarak müsabakaya çıktı. Maçın ilk dakikaları bir orta saha mücadelesi seklinde geçmekte ve her iki takımda topa sahip olmak için performans sergilemekte idi. Maçta 10. dakikaya gelindiğinde Tekirdağ Dostspor maça ağırlığını koydu ve Ergene kalesini sağlı sollu ataklar İle abluka altına aldı. Dostspor takımı ayağa pas ve takım oyununu, ergene takımı dostspor karşısında zorlanmaya başladı. Tekirdağ Dostspor çok sayıda gol pozisyonunu harcadıktan sonra aradığı golü 26. dakikada buldu ve 1-0 öne geçti.

İkinci yarının ilk dakikalarında Ergene takımı nadir de olsa yapmış olduğu ataklarda zaman zaman tehlikeli pozisyonlar açtı. Ergene Spor pozisyonunu koruyarak aradığı golü Tekirdağ Dostspor kalesi ağlarına attı ve Maç 1-1’e geldi. Beraberlik golünün gelmesinin ardından her iki takımda atak haline geçti. Beraberlik golünün 60’ıncı dakikaları gösterdiğinde Tekirdağ Dostspor rakip takım Ergene Veteranspor’a yoğun ataklara ve seri paslar yaparak aradığı golü buldu. Tekirdağ Dostspor müsabakayı 2-1 kazandı. Dostspor bu sonuçla grubunda lider olarak en yakın rakibiyle puan farkını 6’ya çıkardı ve 1’inciliğini korumaya devam etti.

Maç Sonrasında Tekirdağ Dostspor kurucusu ve oyuncusu Zafer Soykırlı, "Dostspor’umuz ve Tekirdağ’ımız açısından önemli bir müsabakaydı. Ergene Takımının 3 puan gerimizde olması ve ilk 2 takımın oynaması izleyenlere zevkli anlar yaşattı. Defansımızın tecrübesi ve cansiperhane oyunu sayesinde müsabakayı kazandık. Galibiyetimiz ve liderliğimiz Tekirdağımıza hayırlı olsu" dedi.