Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Karaman’da da çeşitli sportif etkinlikle devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 7 farklı spor branşında düzenlenen müsabakalarda en son 110 sporcunun rekor katılımıyla tekvando müsabakaları düzenlendi.

Piri Reis Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen müsabakalara sporcular kadar sporcu velilerinin de yoğun ilgisi vardı. Minikler ve yıldızlar kategorisin de düzenlenen müsabakalarda dereceye girmek için ter döken sporcuların heyecanına aile bireylerinin de ortak olması müsabakalarda renkli görüntülere sahne oldu. Yaz spor okullarında eğitim gören öğrencilerin ağırlıklı yer aldığı karşılaşmalar da ilk müsabaka heyecanını yaşayan sporcular performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Kaya, tekvando il temsilcisi Ali Can, tekvando antrenörleri İbrahim Kafalı, Sadullah Bacaksız, Eylem Yıldırım ve sporcu velileri tarafından verildi.

“Geleceğe En Büyük Yatırım Çocuklara Yapılan Yatırımdır”

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında müsabakaları takip ederek müsabakalar sonunda sporcularla bir araya gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Amatör Spor Haftasını tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de coşkulu bir şekilde kutluyoruz. Özellikle yaz ve kış spor okullarımızda yer alan öğrencilerimizin yer aldığı müsabakalarda sporcularımız hem müsabaka tecrübesi kazanıyor hem de kendine güven duygusunu geliştiriyor. İl müdürlüğü olarak antrenörlerimiz eşliğinde farklı spor branşlarında eğitim verdiğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve en güzel koşullarda yetiştirerek Türk sporuna kazandırmaktır. Çünkü geleceğe yapılan en büyük yatırım çocuk ve gençlerimize yapılan yatırımdır.”