KAYSERİ (AA) - Teknik direktör Yılmaz Vural, futbolun spor değil çok önemli bir sosyal olay olduğunu belirterek, dünyada hiçbir sosyal faaliyetin bu kadar farklı sosyal grupları, meslekleri, inançları, renkleri bir araya getiremediğini söyledi.

Vural, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen "Türk Sporunda Yaşanan Gelişmeler, Spor Medyası ve Sporda Şiddet" konulu panele katıldı.

Kendisinin futbolculuk yıllarında alt liglerde forma giydiğini ardından iki üniversite bitirerek antrenör olduğunu anlatan Vural, öğrencilere eğitime önem vermeleri tavsiyesinde bulundu.

Teknik direktörlerin yılda en fazla iki takım çalıştırabilmesini eleştiren Vural, bunun değişmesi için Anayasa Mahkemesine başvuracağını belirtti.

Futbolun çok önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Yılmaz Vural, şunları kaydetti:

"Özellikle futbol bir spor değil, çok önemli bir sosyal olaydır. Dünyada hiçbir sosyal faaliyet bu kadar farklı sosyal grupları, meslekleri, inançları, renkleri bir araya getiremiyor ama futbol bunu başarıyor. Bir programa, toplantıya, Müslümansan Müslüman gelir, sağcıysan sağcı, solcuysan solcu ama futbol herkesi birleştiriyor. Dekanla öğrenci bir golden sonra sarılabiliyor veya holding sahibiyle işçisi kucaklaşabiliyor. Orada kimlikler dışarıda kalıyor."

Vural'ın Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile yaşadığı anılarını anlatması salonda gülüşmelere neden oldu.

Yoğun ilgi gören Vural, panelin sonunda öğrencilerle özçekim yaptı.

Panele, TRT spikerleri Tansu Polatkan, Cüneyt Kıran, Alper Bakırcıgil ve Kerem Öncel de katıldı.