KONYA (AA) - 1. Olimpik Kategori Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 4 altın madalyayla takımlar sıralamasında zirvede yer alan Türk Mili Takımı, kamp için Konya'ya geldi.

Kafileyi Konya Havaalanı'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile çok sayıda sporsever karşıladı. Ersöz, kafilede yer alan Tekvando Milli takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ile antrenör ve sporculara çiçek verdi. 

Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Nalchik kentinde düzenlenen şampiyonanın çok önemli bir turnuva olduğunu söyledi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde takımı görmek adına önemli bir şampiyonayı geride bıraktıklarını belirten Şahin, "Sporcularımız iyi performans sergiledi. Çocukların ciddi rakipleri vardı. Rakipleri gördüler ve kendileriyle kıyasladılar" dedi.

Kupanın kendileri için moral olduğunu vurgulayan Şahin, "Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olduğumuz için çok mutluyuz. 40 gün sonra dünya şampiyonası var. Adım adım oraya yaklaşıyoruz" diye konuştu.

Milli sporcu Yunus Sarı da şampiyonada 80 kiloda Türkiye'yi temsil ettiğini anlattı.

Şampiyonada altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Sarı, "Çok güçlü rakiplerle mücadele ettim. Benim için çok zorlu bir turnuvaydı. İnşallah dünya şampiyonasından da kupalarla döneriz" dedi.

Kafile, daha sonra kamp için konaklayacağı otele hareket etti.