Türkiye Tekvando Federasyonu’nun düzenlediği ‘2014 Antrenör ve Hakem Gelişim Semineri’ne bin 200 antrenör ve hakem katıldı.

Antalya’nın Side ilçesinde düzenlenen ve 3 grup halinde devam eden seminere rekor sayıda katılım gerçekleşti. Bin 200 antrenör ve hakemin katıldığı seminerde 2014 yılının bir değerlendirilmesi yapılırken, konusunda uzman antrenör ve hakemler, gelişen tekvando sporuna uyum sağlama konusunda bilgilerini kursiyerlere aktarıyor. Yeni kural ve tekniklerin paylaşıldığı seminerde çok sayıda pratik çalışma da yapılıyor.

Seminerde bir konuşma yapan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, antrenör ve hakemlerin Türk tekvandosunun daha da ileriye gitmesi için büyük öneme sahip olduklarını söyledi. Şahin, “2014 yılını geride bırakıyoruz. Uluslararası şampiyona ve turnuvalarda rekor sayıda madalya kazandık. Bu başarılarda siz hakem ve antrenörlerimizin büyük payı var. Bu seminerde sizlerin gelişimi için çok önemli çalışmalar yapılıyor. Konusunda uzman hakem ve antrenör arkadaşlarımız tüm bilgilerini sizlere aktarıyorlar. Federasyon olarak sizlerin daha iyi şartlarda görev yapmanız için çalışıyoruz. Elde edilen sportif başarılarda en büyük pay antrenörlerimizin. Antrenörlerimizin özlük haklarını geliştirmek için çalışmalar yapacağız. Hakemlerimiz de değişen kurallara çok iyi uyum sağlıyor ve çok iyi yönetimler gösteriyorlar. Onları da bu nedenle kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

11 Aralık’ta başlayan seminer 19 Aralık’ta sona erecek.