Milli sporcular, Meksika’nın Aguascalientes kentinde devam eden ’9. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası’nın üçüncü gününde de önemli başarılara imza atarak 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Böylece Türkiye, şampiyonayı 2 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.

Meksika’nın Aguascalientes kentinde 30 Ekim-2 Kasım 2014 tarihleri arasında Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen ’9. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası’nın üçüncü gününde Türkiye, 1 gümüş ve 2 bronz madalya daha kazandı. Böylece Tekvando Poomse Milli Takımı, 4 gün süren şampiyonada 2 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 9 madalya elde etti.

Şampiyonanın ilk gününde Türkiye, 1 altın ve 3 bronz madalya kazandı. 41-50 Yaş Ferdi Erkek kategorisinde tatamiye çıkan Mustafa Yılmaz gösterdiği başarılı performans ile Dünya Şampiyonu oldu. İlk gün ayrıca 51-60 Yaş Ferdi Erkek kategorisinde Teyfik Çelik, 30 Yaş Üzeri Takım kategorisinde Mustafa Yılmaz, Kemal Yılmaz ve Volkan Yalçınkaya’dan oluşan takım ile 18-30 Yaş Bayan Takım kategorisinde Elif Aybüke Yılmaz, Bengü Alkan ve Serim Olgun Kahveci’den oluşan takım bronz madalyanın sahibi oldu. Serbest Stil 18 Yaş Üzeri Ferdi Bayan kategorisinde Kübra Dağlı ise dünya beşincisi oldu.

46 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ikinci gününde tatamiye çıkan milli sporcu Mevlüt Pekcan altın madalya kazanırken, Serbest Stil Milli Takımı gümüş madalyanın sahibi oldu.

ÜÇÜNCÜ GÜNDE 1 GÜMÜŞ VE 2 BRONZ

Şampiyonanın üçüncü gününde, 18-30 Yaş Erkek Takım kategorisinde Habip Okçu, Ali Kemal Ustabaş ve Adil Tekin üçlüsü tatamiye çıktı. Sergiledikleri başarılı performansın ardından topladıkları puanlarla dünya ikincisi oldu. 41-50 Yaş Ferdi Bayan kategorisinde yarışan Nesibe Altun ile 30 Yaş Üzeri İkili Takım (Pair) kategorisinde Meryem Yavuz ve Mevlüt Pekcan’dan oluşan ikili takım dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Free Style 18 Yaş Üzeri İkili Takım (Pair) kategorisinde ise Fatma Törehan ve Seyyid Burhaneddin Fırat’dan oluşan takım dünya altıncısı oldu.