Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi temsilcimiz Yunus Emre Spor Basketbol Takımı bugün kendi evinde Burhaniye Belediyespor'u konuk etti. 
Geçtiğimiz hafta son saniye basketiyle 1 sayıyla yenilen Yunus Emre Spor, yeni transferleri Ülkü Tuncel ve Ece Yeşim Portakal'la çıktığı maçta 3 haftalık kötü gidişe dur demek için maça başladı.

İlk dakikalarda bulduğu sayılarla skoru 8-2'ye taşıyan Yunus Emre Spor, sonraki dakikalarda oyundaki üstünlüğünü kaybetti. Buna rağmen ilk periyotu 19-18 önde kapatan Yunus Emre Spor, ikinci periyotta rakip takımdan Hande Çelebi'yi durdurmakta zorlanınca farkın açılmasını engelleyemedi. Hande'nin attığı sayılarla fark bir anda 13 sayıya yükselirken ilk yarı 27 - 40 rakip Burhaniye Belediyespor'un üstünlüğü ile geçildi. 
 
İkinci yarıda Yunus Emre Spor özellikle Sercan Keskioğlu, Tuğçe Erden ve Merve Özsuveren'le bulduğu sayılarla farkı kapattı ve 3. periyotu 53 - 56 geride kapattı.
 
Maçın son çeyreğinde Sercan ve yeni transfer Ülkü'nün üstün performansı ile skoru 65-63'e getiren Yunus Emre Spor, Hande ve Eda'nın sayılarına engel olamayınca yeniden geriye düştü. 
 
Geçen haftaki 55 Samsun deplasmanında maç içerisin de adeta tekme tokat dövülen; kolunda ve bacağında morluklar oluşan bir başka yeni transfer Ece Yeşim Portakal oyunda kaldığı 27 dakikada 4 sayı üretirken aldığı 12 ribaundla temsilcimize büyük katkı sağladı.
 
Maçın son saniyelerine 73-74 girilirken maçın en skorer oyuncusu Hande Çelebi attığı 30 sayı ile maçın galibi olduklarını tayin etti.
 
Yunus Emre Spor mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı müsabakada güçsüz rakibi Burhaniye Belediyespor'a 76-73 yenilirken kötü gidişe bu haftada dur diyemedi.

Kaynak;
www.sporundelisiyiz.com