TFF 3. Lig 2. grup 9. hafta müsabakasında Karaman Futbol Kulübü Ayvalıkgücü Belediyespor’u konuk etti. Müsabakanın ilk yarısını 2-1 önde kapatan Karaman Futbol Kulübü, ikinci yarıda 10 kişi kalan rakibine 3-2 mağlup oldu.

Ligde ilk kez yenilen kırmızı-beyazlılar “namağlup” unvanını kaybederek bir şok daha yaşadı. Maç sonu düzenlenen basın toplatısında açıklamada bulunan teknik direktör Zafer Hızarcı istifa sinyali verdi.

Hızarcı yaptığı açıklamasında, “10 kişi kalmış bir rakibe karşı kayıp vermek, kaybetmek, kaybederken de hiç tepki vermeyip dışarıdan içeriye elimizi güçlendirmeyen görüntüler hiç hoşuma gitmeyen, hiç kabul edemeyeceğim şeyler. O yüzden ben Sayın Mehmet Ali Han Başkan, Süleyman Han başkan çok büyük emek veriyorlar. Bu şehrin onlara destek olmaları lazım. Bu şehrin onların yanında olması lazım. Ama ben Zafer Hızarcı olarak bunu hayatta kabul edemem. Süreci yönetiyorum ama çok zorlanıyorum, zorlanırken de artık kendi adıma şimdi başkanla görüşeceğim konuşacağım. Ne yapılması gerekiyorsa kendi adıma onu ben yapacağım. Çünkü ben bunu hayatta kabul etmem kabul eden futbolcular arabasına bindi gitti. Kabul ettiler, onu kabul edecek yapıya sahip bir adam değilim ben. Sonucu ne olursa olsun, ucunda hiçbir şey beklentim olmadan, kayıplarım olabilir umurumda değil” ifadelerine yer verdi.  

Gazetecilerin istifa mı edeceksiniz sorusunu yanıtlayan Hızarcı şunları kaydetti:

“Aynen öyle, onu görüşeceğim başkanla. Benim tarzım, yaşantım direnirsin sonuç gelmez tamam. Faktörler olur, hakem faktörleri olur golü vermiş vermemiş hiç önemli değil.”

Hızarcı’nın istifa sinyalinin ardından ise gözler kulüpten yapılacak resmi açıklamaya çevrildi.