Karaman'ın Ayrancı ilçesinde masa tenisi oynamak için atık malzemelerden masa yapan öğrenciler, okulda düzenlenecek turnuvaya hazırlanıyor. İlçeye bağlı Pınarkaya köyünde yaşayan Yahya Sorguncuk (13), Ali Ercan (13), Ahmet İncedal (14) ve Ali Ayyaş (12), masa tenisi sporuyla komşu köy Kavaközü'nde ortaokula başladıklarında tanıştı.
Bu sporu çok seven 4 arkadaş, okulda tek masa olduğu için yeteri kadar spor yapma fırsatı bulamayınca çareyi kendi masalarını yapmakta buldu.
Bunun için köylerindeki hurda eşyaları kullanmaya karar veren öğrenciler, bir "çekyat"ın üzerine, hayvan sulamak için kullandıkları bidonları ortadan ikiye keserek yerleştirdi. Bidonların üzerine çatı kaplama işinden artan tahtaları koyan öğrenciler, file görevi görmesi için de masanın ortasına yine bir tahta monte etti. 
Tamamen portatif şekilde tasarladıkları masayı, yaklaşık 5 dakikada kuran çocuklar, tenis oynadıktan sonra sökerek bir kenara alıyor.
Öğrencilerden Ali Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında tenis için tek masa olduğunu söyledi.
Bu masada herkesin yeterince spor yapma imkanı bulamadığını anlatan Ercan, "Bize çok fazla sıra gelmiyordu. Biz de kendi masamızı yapmaya karar verdik. Eski malzemeleri bir araya getirip bu masayı yaptık. Şimdi istediğimiz kadar oynuyoruz. Okulumuzda masa tenisi turnuvası düzenlenecek. Burada turnuvaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.
Yahya Sorguncuk da babası evin çatısını yaparken artan malzemeleri değerlendirdiklerini, böylece istedikleri kadar masa tenisi oynama fırsatı bulduklarını dile getirdi.
 "İmkan sağlanırsa biz de başarılı olabiliriz"
Ali Ayyaş ise yetkililerin spor yapabilmeleri için kendilerine imkan sağlamalarını isteyerek, "İllerde, ilçelerdeki çocukların imkanlarının bize de sağlanmasını istiyoruz. İmkan sağlanırsa biz de başarılı olabiliriz" dedi.
Pınarkaya köyünün muhtarı İbrahim Sürmeci, köylerinden eğitim seviyesinin yüksek olduğuna değinerek, "Köyümüzden savcılar, hakimler, valiler, profesörler yetişti. Çocuklarımız zeki, okumayı çok sever. İmkan tanınırsa birçok alanda başarılı olacaklarına inanıyorum. Köy halkı olarak biz de çocuklarımızın başarısı için her türlü desteğe hazırız" ifadelerini kullandı.