Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım’ın 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki şansı ile ilgili olarak, "Sırtımız yere gelmeden pes etmeyeceğiz" dedi.

A Milli Takım’a Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu’nu çağırmaması ile ilgili sorulan bir soruya Terim, bütün futbolcuların evladı gibi olduğu cevabını verdi.

Terim, yarın Brezilya ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Brezilya ile oynamanın önemine dikkat çeken Terim, "Ülkemizin Brezilya’ya büyük sempatisi olduğu bir gerçek. Hepimiz onları çok uzakta olmalarına rağmen yakından takip ettik ve neredeyse birer taraftarı olduk. Bu karşılaşmanın sonucu ne olursa olsun oyuncularımıza katkısı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"MELO’YU DA GÖRMEK İSTERDİM"

"Brezilya’nın kadrosunda Felipe Melo’yu da görmek isterdim" diyen Terim, "Ancak bu Dunga hocanın tasarrufunda. Benimkisi bir dilek. Herhalde o da çok istemiştir. Hiç kimsenin işine karışma gibi bir yapım da yok, huyum da yok. Öyle bir saygısızlık da yapmam. Bir tatlı espri yapmak için, Melo’nun oyunculuğunun iyiliğini belirtmek için böyle dedim" diye konuştu.

"HEYECANLI BİR MAÇ OYNAYACAĞIZ"

Terim, Brezilya ile heyecanlı bir karşılaşma oynanacağını vurgulayarak, "Umarım buradan iyi bir oyunla özgüvenini daha yukarı taşımış bir takım olarak çıkarız. Eğer mümkün olursa, hazırlık maçlarını bu tip takımlarla oynamak istiyoruz. Arjantin ile de bir hazırlık maçı oynamak için uğraşıyoruz. Umarız bir yerde denk gelebiliriz. Herkesin mutluluk duyacağı bir takım ile oynayacağız. En güzel şekilde misafir ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Ben kendi adıma, kendi ülkemde olduğu için sevinçliyim" şeklinde konuştu.

"DAHA İYİ DURUMDAYIZ"

A Milli Takım’ın 2 ay önceki durumu ile şimdiki durumunu değerlendiren Terim, "Fark olabilir ancak bu uluslararası seviyede yeterli görünmüyor. Kendi ligimizde oynanan oyun düzeyinin, buralara geldikçe daha arttığı ve daha üst seviyeye geldiği, o anlayışın yetmeyeceği, yükseklere çıkmamız gerektiği açık. Gerek fizik, gerekse taktik-teknik açıdan bulunduğumuzla yetinmemeliyiz. Daha iyi olmak zorundayız. Şu anda 8 kişiye yakın bir oyuncu grubu yok" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLUMUZU BİRAZ DAHA ÜSTE ÇEKMELİYİZ"

Terim, sakat futbolcuların durumu hakkında da bilgi vererek, "Gökhan Gönül zor gözüküyor. Semih kontrollü olarak idmana çıkacak. Burak’ın ciddi bir enfeksiyon sorunu var. Mevlüt yeni yeni 20-30 dakika oynamaya başlamış. Gökhan Töre yarın yok. Caner oynayacak. Volkanlar’ın ufak tefek sıkıntıları var. Baktığımız zaman yine birçok oyuncumuz eksik gözüküyor. Kolay sakatlanmayan, her maçı aynı istikrarda oynayabilen, son bulunduğu yere itirazı olan, bunu profesyonelce hisseden, kendi takımında çok çalışan bir ekip olmalıyız. İstikrar futbolun önemli unsurlarından biri. Performansımızı biraz daha yukarıya çekmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

"BENİM AÇIKLADIĞIM MİLLİ TAKIM BU"

Fatih Terim, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ın kadroda bulunmaması ile ilgili gelen bir soruya, "Geçen kamptan bu tarafa, bir aydan fazla geçti demek çözememişsiniz bu konuyu. İkisi de benim evladım gibi. Ben sizden, doğru bilgi alıp,doğru aktarmanızı isterdim. Az bilgi ile yorumlar doğru olmadı. Çok açık ve net. Bilmediğiniz konuları keşke, daha araştırarak öğrenebilseydiniz. Size tek taraflı söylenenlerle yetinmeyi tercih ettiniz. Benim tercihim bu yönde. Seçtiğimiz, hatta seçmediğimiz oyuncuları kritik etme hakkına sahipsiniz. Bu anlamda söyleyeceğim bir şey yok. Bunlar gayet doğal, olayın doğasında var. Dünyada da böyle. Bu tip konularda daha iyi araştırmanın, daha çok bilgi sahibi olmanın faydası var. Benim açıkladığım milli takım bu, kritiğe de açık" cevabını verdi.

"BİR DÜŞÜŞ YAŞADIK"

Milli Takım’ın İzlanda maçına kadar iyi bir süreç geçirdiğini ve sonra düşüş yaşadığını dile getiren Terim, "Bence Çek Cumhuriyeti maçının ilk yarısı iyi bir maç oynamışız. Letonya’da da çok farklı bitecek bir maç böyle bitti. Bu bizim hoşlanmadığımız ve beklemediğimiz bir tablo. Kazakistan maçı ile alınacak bir 3 puan, bize belirli bir hedef, belirli bir moral getirecek. Kazakistan maçını kazanmak bu tabloyu değiştirmez ancak puanları kovalama ümidi taşıma adına önemli" dedi.

"SIRTIMIZ YERE GELMEDEN ’PES’ DEMEYİZ"

Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde sırtlarının yere gelmeden ’pes’ demeyeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Matematiksel olarak şansımız kalmadığı zaman rakiplerimizi tebrik ederiz. Ama ondan önce, pes edemeyiz. Benim kabullenmem mümkün değil. Deneyeceğiz. Hollanda ile nerelerde oynayacağınız önemli değil, nasıl oynadığınız önemli. Ben olaya böyle bakıyorum. Sırtımız yere gelse bile, hakemlerle beraber videoda izleriz, yere geldi mi gelmedi mi diye. Kabullenmeyeceğiz. Biz buraya bir turnuvaya değil, her turnuvaya katılmaya geldik."

"TARAFTARA HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR"

Ay-yıldızlı ekibin taraftara her zaman ihtiyacı olduğunu belirten Terim, "Türk Milli Takımı başka bir yerde olan bir takım, özel bir takım. Ay-yıldız bizim için çok önemli, hayatımızın başka bir anlamı. Sonuç ne olursa olsun, Türk Milli Takımı özel olmalıdır. Her şartta biz kendi ülkemizin insanlarını Milli Takımımız’ın etrafında toplanmış görmek istiyoruz. Bizim için kutsal olan o formayı da ciddiyetle korumaya çalışıyoruz. Giyilmek için büyük mücadeleler gösterilmesi gösterilen bir forma olduğunu söylemeye çalışıyorum. Canınız istediğiniz zaman giyebileceğiniz bir forma değil bu, özel bir forma. Sonuçların bununla alakası yok. Seyirci hep bizimle olmalı. Brezilya bir daha kısmet olur olmaz zor gözüküyor. Pazar günü de Kazakistan önünde çok ihtiyacımız olan seyircimizdir. Takımımızın en önemli itici gücüdür. 3 puanın önemi de biz de bu grupta ’varız’ demenin temelidir. Türk Milli Takımı yapacak güçtedir" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının ’Hakan ve Ömer’i affedecek misiniz’ sorusuna ise Terim, "Bütün oyuncular benim için çok değerli, hepsi benim evladım gibidir. Bakalım zaman neyi gösterecek. Hepimiz Allah nasip ederse yaşayacağız" şeklinde cevap verdi.

BURAK YILMAZ: "FUTBOLU EKOL OLMUŞ BİR ÜLKE"

Kazakistan maçı öncesi eksiklerini görmek adına önemli bir maça çıkacaklarını belirten milli futbolcu Burak Yılmaz, "Brezilya, futbolu ekol olmuş bir ülke. Uzun yıllar sonra oynamak bizim adımıza sevindirici. İnşallah yarın bize düşeni yapıp iyi şekilde ülkemizi temsil ederiz" dedi.

BEKİR İRTEGÜN: "DURUMUMUZ DEĞİŞEBİLİR"

Bir diğer milli futbolcu Bekir İrtegün de, "Uzun yıllar sonra Türkiye’de Brezilya maçı oynayacağız. Kazakistan maçı öncesi özgüveni yukarı çıkarma açısından fırsat olarak görülebilir. Önemli futbolcular var. Dünya çapında oyuncular var. Gruptaki durumumuz Kazakistan maçı ile değişebilir" diye konuştu.