Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Alman Futbol Federasyonu’nun Türk hakemlerine güvenmediği ve bu nedenle Antalya’da kamp yapacak takımlarının maçlarına Almanya’dan hakem atanmasını istediği ve TFF’nin bu talebi haklı görerek kabul ettiği iddialarını yalanladı.

TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Almanya’da yayın yapan Sport-Bild dergisinde yer alan bir makale bugün bazı medya kuruluşları tarafından kullanılmış ve ’Almanya Futbol Federasyonu’nun Türk hakemlerine güvenmediği, bu nedenle Antalya’da kamp yapacak Alman takımlarının hazırlık maçlarına Almanya’dan hakem atanmasını istediği ve TFF’nin bu talebi haklı görerek kabul ettiği’ iddia edilmiştir.

İlgili haberde ifadelerine yer verilen Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Helmut Sandrock’un da dile getirdiği gibi Almanya Futbol Federasyonu genç hakemlerinin gelişimi için Antalya ilimizde Ocak ayı içerisinde bir kamp düzenleyecektir. Bu kamp sırasında genç hakemlerin maç yönetme tecrübesi kazanmaları için TFF’den Alman kulüplerinin kendi aralarında oynayacakları müsabakalara bu hakemleri ataması konusunda yardımcı olması istenmiştir. Merkez Hakem Kurulu’nun verdiği onay doğrultusunda bu taleple ilgili onay yazısı 18 Aralık günü Almanya Futbol Federasyonu’na iletilmiştir.

Almanya Futbol Federasyonu’nun Türkiye Futbol Federasyonu desteğiyle düzenleyeceği hakem gelişim programının, maç manipülasyonu ve Türk hakemlere güvensizlik gibi nedenlere dayandırıldığı, her iki federasyonun yetkililerine söylemedikleri ifadelerin atfedildiği, tarihin en başarılı dönemi yaşayan Türk hakemliğini karalamayı hedefleyen bu haberi kınadığımızı ve yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz" denildi.