ANKARA (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "İnşallah, bu sezon fair-play içinde hep beraber güzel futbol izleriz" dedi.

Demirören, TFF Süper Kupa maçın ardından yaptığı açıklamada,  Galatasaray ve Bursaspor'u sergiledikleri futboldan ötürü tebrik etti.

Taraftarların güzel bir karşılaşma izlediğini belirten Demirören, "İnşallah, bu sezon fair-play içinde hep beraber güzel futbol izleriz. Takımlarımız da iddialı. Bu iddialarının sadece sahada devam etmesini istiyoruz. Tüm takımlarımıza hayırlı sezonlar, başarılar diliyorum" diye konuştu.

- "Gerçek Yasin'i herkese göstereceğim"

Galatasaray'a Süper Kupa'yı getiren golü atan Yasin Öztekin, Bursaspor'un kendilerini çok zorladığını ancak maçı 1-0 kazanmasını bildiklerini söyledi. Takım arkadaşlarını tebrik eden Yasin, "Gol attığım için ayrıca mutluyum ama önemli olan kupaydı. Üçüncü kupamızı aldık" değerlendirmesinde bulundu. 

Yasin, henüz yüzde yüz hazır olmadıklarını vurgulayarak, "Gün geçtikçe daha iyi bir takım oluyoruz. O yüzden iyi çalışıp, kupa, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde iyi işler yapmak istiyoruz. Bu bir başlangıçtı" ifadelerini kullandı.

Bu sezon sağ açıkta oynamasının performansını nasıl etkilediği sorulan Yasin, şunları söyledi:

"Tabi ki sol tarafta daha iyi oynuyorum. Asıl pozisyonum orası. Çünkü hem içeri hem de dışarı gidebiliyorum. Arada sırada bazı maçlarda sıkıntı yaşıyorum ama hoca nerede görev verirse orada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bugün sağda da iyiydim, sonra sola geçtim. Podolski, Sneijder ve ben, maç sırasında değişik pozisyonlarda oynuyoruz. Dediğim gibi, sol taraf benim için en iyisi ama sağ tarafta da elimden geleni yapmaya çalışıyorum."

Golü babasına ve Galatasaray taraftarlarına armağan eden Yasin, yeni sezonla ilgili de şöyle dedi:

 "Geçen sene iki kupayı aldık ama üstüne koymalıyız. Sadece bir kupa aldınız diye geri yaslanmamıza gerek yok. Avrupa'da adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Bugünkü oyun iyiydi ama Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için daha çok çalışmak lazım. Orada da başarılı olmayı hedefliyoruz. Bu sene kupa ve ligde iddialıyız. Şampiyonlar Ligi’nde de iyi maçlar çıkarmak istiyoruz. Geçen sezon ikinci yarı çıkışa geçtim. Bu sene bütün sezon elimden gelenin en iyisini yapıp gerçek Yasin'i herkese göstermek istiyorum." 

- "Ronaldo mu, ben mi?"

Yasin, Galatasaray'ın, Real Madrid ile hazırlık maçı oynayacağının hatırlatılması üzerine de, “Küçüklükten bu yana Ronaldo'yu seyrediyorum, hayranıyım. Ronaldo'ya karşı ilk defa oynamıyorum. Daha önce Borussia Dordmund'da oynadım ama evimizde 5-0 yenilmiştik. Tekrar oynamak heyecan verici. Bakalım o mu, ben mi? Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Belki onlara karşı da gol atarım" dedi.  

- "Henüz hazır değilim"

Bursaspor'a karşı ilk 11'de forma giyen Galatasaray'ın yeni transferi Podolski ise henüz hazır olmadığının altını çizdi. Sarı-kırmızılı formayla ilk resmi maçına çıkan Alman golcü futbolcu, "Milli takıma geri dönmek için daha çok çalışmam ve maç oynamam lazım. Bugün takım olarak da tam hazır değildik. Ancak taraftarımız inanılmaz ve muhteşemdi" diye konuştu.

- "İyi bir sınav verdik"

Bursasporlu futbolcu Ozan İpek de maçın iki tarafa da gidip geldiğini, ummadıkları anda gol yediklerini belirtti. 

Özellikle ikinci yarı baskı kurmalarına rağmen pozisyonları değerlendiremediklerini aktaran Ozan, "Galatasaray golü attı, üstüne yattı. Kupayı alamadık ama gelecek adına güzel mesajlar verdik. Giden oyuncularımızın ardından çıktığımız ilk maçtı. İyi bir sınav verdik, gayet başarılı geçti. Gelecek adına bu takımın neler yapabileceğini herkese gösterdik. Umarım, böyle iyi futbol oynamaya devam ederiz" ifadelerine yer verdi.