CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bursa’ya yapılan Timsah Arena’nın maliyetinin Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenilmemesi gerektiğini, diğer şehirlerde olduğu gibi hükümetin bu maliyeti karşılaması gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, kendisinin eski bir futbolcu olduğunu hatırlatarak, “Bursaspor’a karşı da defalarca oynadım. Futbol Bursa için önemli. Bursa Türkiye’nin dördüncü büyük şehri. Bursaspor’un 3 büyüklerin de her zaman ezeli rakibi olduğunu biliyorum. Bursa şampiyon bir takım. 2009-2010 sezonunda Bursaspor şampiyon oldu, fair-play ödülü aldı. Hepimiz o zaman bir Anadolu takımının başarısını tebrik ettik” dedi.

Bursa’ya yapılan yeni stadyumun yükünün Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenilmemesi gerektiğinin altını çizen Oran, “Hükümete sesleniyorum. Bundan önceki Spor Bakanı, Bursa’ya stadyum yapılacağına dair söz verdiyse, devlet ve hükümet adına o sözün tutması gerekiyor. Nasıl başka şehirlerde o stadyumlar yapıldıysa, Bursa’da da o stadyumun yapılması genel bütçeden olmalı. Yani Bursaspor’un yeni yapılacak stadyumu Bursalıların cebinden kesesinden, alın terinden olmaması gerekiyor. Şu andaki Spor Bakanı’na bu soruyu soruyorum. Kendisini göreve çağırıyorum. Eski Spor Bakanı Suat Kılıç’ın vermiş olduğu sözü yerine getirmesini diliyorum. Başka şehirlerde nasıl stadyum payı verildiyse, aynı oranda Bursa’ya verilmeli. Bu stadyumun yükü Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenilmemeli” diye konuştu.