Tokatspor Basın Sözcüsü İhsan Uluözlü, Teknik Direktör Mehmet Birinci’nin raporu doğrultusunda 9 futbolcu ile yollarını ayırdıklarını söyledi.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Tokatspor’da Basın Sözcüsü İhsan Uluözlü, ligin ilk yarısını kapattıklarını ve transfer çalışmalarının başladığını kaydetti. Sezonu istedikleri gibi bitiremediklerini ifade eden Uluözlü, "Anadolu’da şöyle bir baktığımızda borçsuz kulüp bulunmamakta ve futbolcular bu kulüplerden paralarını dahi alamaz iken Tokatspor kendi liginde borçsuz bir kulüp durumda. Geçmişe baktığınızda Tokatspor üzerinden birçok spekülasyonlar yapılmıştır. Maalesef Tokatspor, son yıllarda bu olaylardan dolayı büyük zarar görmüştür. Ancak yeni yönetim ile birlikte Tokatspor bir ivme kazanarak borçsuz kulüp haline gelmiştir. Bu doğrultuda sezona büyük zorluklarla başladığımız ligin ilk yarısını şansız bir şekilde kapattık" dedi.

Uluözlü, teknik direktör Mehmet Birinci’nin raporu doğrultusunda 9 futbolcu ile yollarını ayırdıklarını belirterek, "Bunlar Can Akgül, Semih Göçmen, Ümit Can Batman, Suat Mutlu, Yaşar Kabakçı, Korhan Öztürk, Salim Çoğumlugil, Emrah Akşit ve Ziya İstek. Ayrıca Abdullah Eryılmaz, Recep Yaşar, Hacı Kalın, Abdullah Gün ve Özgür Meriç Gayretli’nin kendilerine yeni bir kulüp bulmalarını istedik. Yaşanan bu gelişmenin ardından transfer çalışmalarına hız verdik. Hocamızın vermiş olduğu rapor doğrultusunda takıma yeni futbolcular kazandıracağız. İlk yarıyı 19 puanla 14. sırada tamamlayan Tokatspor’umuz ikinci yarıda bambaşka bir performans sergileyeceğine inanıyoruz. İkinci yarı herkesin takdir edeceği ve başarılı sonuçlara imza atacağına inandığımız Tokatspor’u herkesin desteklemesini istiyoruz. Biz yeni oluşacak takımımıza ve en başta hocamıza güvendiğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz” diye konuştu.