17 Ocak 2012 Salı günü saat 16.00’da düzenlenen açılışa Vali  Kahraman’ın yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Alb. Rıza Beşer, Sağlık İl Müdürü Nuriye Ulu, daire amirleri, hastane çalışanları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Fatih Elçin Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde verilecek hizmetlerle ilgili bilgi verirken, Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Nuriye lu da bu merkezi açmadan önce Adana’daki Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulunduklarını ve çok etkilendiklerini belirterek: “Adana’da toplum ve ruh sağlığı merkezindeki hastalarda hastalığın tekrar etme oranının %98’den %2’lere kadar indiğini öğrendik. Bu bizi çok sevindirdi, çok umutlandırdı. Ayrıca oradaki hastaların el emeği göz nuru olan resimleri, ürünleri görünce de ayrıca etkilendik ve hemen Karaman’da bu merkezin açılması için çalışmalara başladık.”dedi.
Vali Kahraman ise yaptığı konuşmada hasta merkezli hizmet verecek olan bu merkezin açılışı ile Karaman’da sağlık alanında ciddi bir ivme yakalanacağını belirterek: “Kanunî Sultan Süleyman, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi ” derken halkın sağlığının, bir devletin mutluluğunun ve gücünün temeli olduğuna da dikkat çekiyor.  Evet, gerçekten de bir devletin mutluluğunun ve gücünün temelinde halkının sağlığı vardır. 
Bugün açılışını yaptığımız bu merkez, 2011 yılı eylül ayından itibaren hizmet vermeye başladı ve 2006 yılında kabul edilen Ulusal Ruh Sağlığı Politikasının bir gereği olarak hizmete girdi. Toplumdaki her ferdin kendisiyle ve toplumun diğer üyeleriyle uyum ve denge içinde olması, bir ülkenin ve toplumun geleceği açısından büyük bir önem taşıyor.  Eğer bu uyum ve denge yoksa fiziksel sağlık yatırımları da eksik kalacaktır. Bugün açılışını yaptığımız bu merkezle hasta merkezli bir yaklaşımla, Karaman’da daha sağlıklı bir toplum yapısını oluşturmayı hedefliyoruz. Merkezimizin açılışı ile birlikte hastalarımızın aile ve çevresinden uzaklaştırılmadan rehabilite edilmesini ve topluma kazandırılmasını hedefliyoruz. Hastalık hissedilir de sağlık hissedilmez diye bir söz vardır. Ve bizler toplum olarak hastalık gelmeden sağlığın kıymetini bilmeliyiz ve toplumdaki bu uyumun ve dengenin sağlanması noktasında adımlar atmalıyız.  Gerek ruhsal açıdan, gerekse fiziksel açıdan sağlıklı her birey aslında sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Bugün dünyadaki birçok ülkede sağlık alanında reformlar yapılmakta, adımlar atılmakta… Çünkü bir toplumda sağlık ihmal edilmişse, o toplumun huzurundan ve gücünden bahsetmek mümkün olmayacaktır.  Biz bu bilinçle Karaman’ı sağlık alanında daha üst noktalara taşımanın gayretindeyiz.  Bizim insanımız hizmetin en iyisine layıktır… Ve yıllardır gösterdiği sabırla, vefayla ortaya koymuştur… Biz de bu feraseti, bu sabrı, bu vefayı elbette ki karşılıksız bırakamayız…  İnşallah yakın bir gelecekte yeni devlet hastanemizin açılışını da yapacağız ve Karaman halkı çok daha iyi koşullarda sağlık hizmeti alacak… 
Bu güzel eser ilimize ve ülkemize hayırlı olsun diyor, emeği geçen herkese en içten duygularla teşekkür ediyorum.  Sözlerime hastalarımıza Allah’tan şifalar ve sağlıklı bir ömür dileyerek son veriyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali  Kahraman  protokol üyeleri ile birlikte Merkezin açışlını gerçekleştirdiler. Vali  Kahramandaha sonra hastalarla da yakından ilgilenerek merkezde tedavi gören hastaların yaptıkları eserleri ve ürünleri inceleyerek bir süre sohbet etti. Açılış töreni konuklara verilen ikram ile sona erdi.