ANKARA (AA) - Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Kenan Sofuoğlu'na yardım için gittiği Avustralya'da, Superbike Dünya Şampiyonası'nda "misafir" olarak yarışacak.

Phillip Island Pisti'nde hafta sonu gerçekleştirilecek sezonun ilk yarışı için Kenan Sofuoğlu ile birlikte Avustralya'da bulunan Toprak Razgatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Superbike Dünya Şampiyonası'nın testleri sırasında Kawasaki Grillini takımının Avustralyalı pilotu Josh Hook'un kaza yaptığını söyledi.

Kolu kırılan Hook'un yerine Avustralya ve Tayland yarışmalarında misafir olarak Kawasaki Grillini takımı adına piste çıkacağını anlatan Toprak, "Avustralya'ya Kenan ağabeyime destek olmak ve pisti görmek için gelmiştim. Ancak burada piste çıkıp yarışma şansı buldum. Yarışmayı çok istediğim bir kategori ancak benim için zamansız bir deneyim olacak" diye konuştu.

Yarışma şansı bulduğu için heyecanlandığını belirten Toprak, "Çok hızlı bir kategoride yarışarak deneyim kazanacağım. Superbike hayallerim arasında yer alıyor. Misafir olarak Avustralya ve Tayland ayaklarında mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon Avrupa Superstock 600 cc'de şampiyonluğa ulaşan Toprak Razgatlıoğlu, bu sezon ise Avrupa Superstock 1000 cc'de yarışacak.

Muhabir: Hüseyin Doğru