Torku Konyaspor Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, yaşanılan teknik direktör değişikliğinin ve Aykut Kocaman’ın 8 sezon aradan sonra yeniden Torku Konyaspor’un başına geçmesinin takıma olumlu yansıyacağına inandığını söyledi.

Geride kalan 7 hafta sonunda takımın arzu edilen konumda olmadığını belirten Ahmet Baydar, "Kasımpaşa maçı sonrasında bir kan değişikliğinin faydalı olacağı inancıyla yapılan görüşmelerde Mesut Bakkal ve ekibine kulübümüze vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, karşılıklı anlaşma yoluyla sözleşmeyi feshettik. Yeni teknik direktörümüzü belirlerken kriterimiz ‘kulübümüzü içerisinde bulunduğu olumsuz dönemden bir an önce kurtaracak ve hak ettiği yere taşıyacak bilgi, birikim ve kapasiteye sahip’ olmasıydı. Bu konuda eski teknik direktörlerimizden Aykut Kocaman ile yapılan görüşme olumlu sonuçlandı ve kendisi ile her konuda anlaşma sağlandı. Aykut hoca tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı, beyefendi kişiliği, başarılı ve hırslı yapısıyla takımımıza önemli katkılar sağlayacak bir teknik direktör ve kendisi 8 sezon aradan sonra yeniden Torku Konyasporumuz’un başında olacak. Bu anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olacağına inanıyoruz. İnşallah yaşanan teknik direktör değişimi takımımıza olumlu şekilde yansıyacak ve kötü günleri geride bırakacağız" diye konuştu.

“KÖTÜ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Baydar, her takımın başına gelebilecek kötü bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak, “Sahamızda oynadığımız maçlarda yaşanan puan kayıplarından sonra puan ya da puanlar almak için çıktığımız Kasımpaşa maçını puansız kapattık. Bakıldığında oyun ve mücadele anlamında beklentilerin gerisinde kaldığımız bir maç oldu. Rakibimiz yakaladığı fırsatları değerlendirerek sonuca gitti. Bir geçiş dönemi yaşadık ve inşallah bu dönemi geride bırakacağız. Önümüzde önce Perşembe günü Altay ile deplasmanda oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası, ardından da ligde yapacağımız Kardemir Karabükspor karşılaşması var. Bu sezon kupada hedefimiz büyük. Bu yüzden yeni teknik direktörümüzle çıkacağımız Altay maçını kazanarak kupada tur atlamak ve yolumuza devam etmek istiyoruz. Takımımızın hem Altay hem de Kardemir Karabükspor maçlarını kazanarak üzerindeki moral bozukluğunu atacağı konusunda yeni teknik heyetimize ve oyuncularımıza güvenimiz tam” şeklinde konuştu.