Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, "Hem kupada hem de ligde attığımız 7 gol, Gençlerbirliği’nin ne kadar doğru yolda olduğunun göstergesi" dedi.

Geçen hafta Galatasaray’a 5-0 mağlup olan Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Gençlerbirliği’ne yine aynı skorla boyun eğdi. Karşılaşmada Gençlerbirliği altyapısından A takıma yükselen 8 oyuncu forma giydi. Gençlerbirliği’nin genç yetenekleri kaleci Ramazan Köse, Doğa Kaya, Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık, Halil İbrahim Pehlivan, İrfan Can Kahveci, Berat Tosun ve Artun Akçakın’ın forma giymesi son yıllarda Türk futbolunda tartışılan "yetenek" sıkıntısını gündeme getirdi.

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"GENÇLERBİRLİĞİ’NİN NE KADAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ"

Rakip Torku Konyaspor’u 3 gün içinde 2 kez mağlup etmenin güçlüğüne dikkat çeken Şensoy, "Bunu başararak hem kupada hem de ligde attığımız 7 gol, Gençlerbirliği’nin ne kadar doğru yolda olduğunun göstergesidir" dedi.

Şensoy, "Hem bu başarıları almak, hem puan toplayarak üst sıralara tırmanmak ama aynı paralelde genelde Türk futbolunda yaşanan yetenek kısırlığını düzeltme açısından alt yapıdan oyuncuların verilen şansı çok iyi değerlendirdikleri için teknik kadro olarak çok mutluyuz. Az ve öz taraftarımız var. Taraftarlarımız bizi desteklediği sürece onları sevindirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Skoru beklemiyorduk" diyen Şensoy, "Hem rakibe karşı ikinci maç zor geçecek diye düşüneceksiniz hem de böyle bir skor bekleyeceksiniz. Bu bir çelişki olurdu" ifadesini kullandı.

"BAŞKANIMIZ EN KISA SÜREDE ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Şensoy, "Gençlerbirliği başkanını ne zaman sahalarda görürüz. Kendisiyle en son ne zaman görüştünüz?" sorusu üzerine, "Hepimiz dua edeceğiz. Sağlık durumu iyi olduğunda başkanı aramızda her zaman aramızda görmek istiyoruz. Bize ayrı bir sinerji ayrı bir enerji veriyor. İnşallah sağlık durumu eskisi gibi olur. Kendisini bir an önce aramızda görmek istiyoruz. En son dün kulübü ziyaret etti. Sağlığı çok daha iyi. KOAH hastalığı kolay değil ama çok şükür atlatıyor. Umarım en kısa zamanda aramıza katılır. Onun tecrübelerinden yararlanmamak büyük bir kayıp olur. Onunla sürekli istişare içerisindeyiz" cevabını verdi.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Dengeli başladık, ilk yarıda oyunu dengeli gidiyordu, ta ki devrenin son dakikasında gelen gole kadar. Devreye biraz daha moralli ve ikinci yarı galibiyete nasıl ulaşırız tasarlarken bir anda mağlup duruma düştük ve ikinci yarı bunu çıkarmaya çalıştık" dedi.

İkinci yarı konuştukları ve düşündükleri her şeyin tersini yaşadıklarını anlatan Kocaman, "Gençlerbirliği ikinci yarıda maçın tamamına yakın tarafında istediğini yapan taraftı. İki haftada 5’er gollü mağlubiyetler sadece Konyaspor adına değil ligde de çok olağan bir durum değil, hem hazmedebilir hem de kolay rastlanır bir durum değil. 7 haftadır Konyaspor’da görev yapmaya çalışıyoruz, ilk 5 haftanın 4 maçında gol yememiş bir takım diğer taraftan sonraki maçta 10 gol yemiş bir takım. Hakikaten çok detaylı ve köklü bir değerlendirme yapmamız gerekiyor, bunu yapacağız. Bu çözülme kolay rastlanır bir çözülme değil. Ligde bu kadar sert mağlubiyetler alan başka takım yok. Bir gariplik olduğu kesin ama bizim işimiz bu garipliği öyle ya da böyle tespit edip ondan sonra tedavi etmeye çalışmak. Hem takım hem de şahsım adına üzgünüm" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARIMIZA KARŞI BOYNUMUZ KILDAN İNCE"

Taraftarın serzenişlerinin haklı olduğunu belirten Kocaman, "Bu konuşmayı ve tabloyu anlatmak hiç kolay değil. İç bünyemizde bu değerlendirmeyi yapacağız. Bunun bir anlamı olmalı. Kaos, karmaşa, tesadüfler... Pek çok şey anlatılabilir. 2 maçta 10 gol çok ağır, anlatılabilecek gibi değil anlatmaya çalışmanın anlamı yok. Taraftarımıza karşı boynumuz kıldan ince" dedi.