KONYA (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Torku Konyaspor, Trabzonspor Medical Park'la 10 Ocak Pazar günü evinde yapacağı maçın gelirini down sendromlu çocukların ailelerine verecek.

Kulüp başkanı Hakan Faydasıçok, özellikle basketbolun bilinirliğini artırmak için sosyal sorumluluk projelerine yönetim olarak önem verdiklerini söyledi.

Bu tür organizasyonlarla farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Faydasıçok, hafta sonu Trabzonspor Medical Park'la oynayacakları maçtan elde edecekleri geliri, down sendromlu çocukların ailelerine bağışlayacaklarını ifade etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu'yla da konuştuklarını belirten Faydasıçok, "Pazar günü oynanacak maça Hidayet Türkoğlu'nu da davet ettik. Umarım bizi kırmaz ve onu da aramızda görürüz" dedi.

Faydasıçok, Torku Konyaspor'un şu ana kadarki performansını da değerlendirerek, "Son maçlarda alınan galibiyetler hem takıma hem de bize moral oldu. İnşallah ikinci yarıda iyi maçlar çıkararak, çıkışımızı yukarı doğru sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başkan Yardımcısı Kerem Öten de Konyalı sporseverleri hem sosyal projeye destek olmaya hem de Torku Konyaspor'u desteklemeye davet etti.

Gökcem Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Devecioğlu ise bu tür güzelliklerden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.