Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray’ın Torku Konyaspor’u 5-0 mağlup ettiği maç sonrasında iki takımın başkanları açıklamalarda bulundu.

Maç sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Galatasaray Kulüp Başkanı Duygun Yarsuvat, alınan galibiyetten memnun olduğunu dile getirerek, “Takım olarak, kulüp olarak, idareciler olarak uzun zamandır hasretini çektiğimiz bir galibiyet aldık. Ancak Konyaspor da iyi bir takım. Onlar da ellerinden geleni yaptı. Ama biz de Hamza hocanın takıma elinin dediğini gördük. Aynı takım aynı oyuncular ama aynı futbol değil. Daha değişik bir futbol oynadılar. Bizi memnun eden budur. Yenilsek bile böyle futbol oynadığımız zaman bize yine seviniriz” dedi.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ise, stada gelen taraftara teşekkür ederek, “Her şeyden önce Konyaspor taraftarı bugün Türkiye’de gerçekten bir takımı nasıl desteklemesi gerektiğini gösterdi. Çok çok güzel bir taraftar kitlemiz vardı. Bu taraftarımıza layık olmaya çalışacağız. Bugün bu sonuç bize yakışmadı. Galatasaray’ın her vurduğu top kalemize girdi. Bazen futbolda böyle şeyler olabiliyor. Üzücü bir skor. En azından berabere kalırız diye düşünmüştük. Takımımızda bir çıkış vardı. Bir Konyalı olarak böyle bir sonucu hazmedemiyorum. Galatasaray’a başarılar diliyorum. Önemli olan Türk futbolunda bu manzaranın her zaman yaşanmasıdır. Büyük takımların taraftarları sürekli kavgayla gerginlikle anılıyor. Konya ise takımını desteklemekle meşgul. Türk futbolunu sürekli geren ve gerginlikten beslenen o büyük takımların bazı başkanları da artık ya görevi bıraksın ya da söylemlerini değiştirsinler. Biz Konya’da hep bunun bir spor olduğunu söylüyoruz” diye konuştu.