Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 3. hafta maçında Cizrespor’u 7-1 mağlup ederek ilk galibiyetlerini aldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, alınan galibiyetin kendilerine özgüven ve moral getireceğini belirterek, "Beşiktaş maçı için daha sert ve kuvvetli, maçı kolay bırakan takım değil, sonuna kadar mücadele eden takım haline gelmemize vesile olacaktır" dedi.

Bu maçtan aldıkları galibiyetle gruptaki diğer karşılaşmalar için iyi bir başlangıç olduğunu ifade eden Kocaman, "Cizrespor elinden gelini yaptı. Son derece pozitif futbol oynamaya çalıştı. Sonuçta kategori farkı var. Oyuncular arasında da kalite farkı vardı. Bu da sonucu ortaya çıkardı. Sıkıntılı bir zamanda oyuncu durumunu görmek, moral ve öz güven açısından güzel bir maç oynadık. Grupta son iki maçımızı final havasına çevirmek bizim açımızdan önemli" diye konuştu.

Kocaman, bir gazetecinin aldıkları galibiyetin lige nasıl yansıyacağını sorması üzerine, son bir haftanın kendileri için kabus haftası gibi geçtiğini bildirdi. Son üç maçta 12 gol yediklerini anımsatan Kocaman, “Bir futbol adamının kolay açıklayacağı bir durum değildi. Muazzam bir öz güven kaybı vardı. Rakibimizin gücü ne olursa olsun, oyuncularımız çok rahat ve güçlü değillerdi. Bu maç bize az da olsa öz güven ve moral getirecektir. Beşiktaş maçı için daha sert ve kuvvetli, maçı kolay bırakan takım değil, sonuna kadar mücadele eden takım haline gelmemize vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal ise oyuncularının elinden geleni yaptığını söyleyerek, Torku Konyaspor’a başarılar diledi. Ünal, önlerindeki maçları kazanarak, gruptan çıkmayı hedeflediklerini bildirdi.