Torku Konyaspor, yeni teknik direktörü Aykut Kocaman ile çıktığı ilk maçında son dakikalarda bulduğu golle Kardemir Karabükspor’u 1-0 yendi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kırmızı karttan sonra 1 puanın iyi olduğunu düşünürken, gelen galibiyet golüne çok sevindiğini söyledi. Kocaman, “Maçın ilk 15-20 dakikasının bizim açımızdan sıkıntılı geçeceğini biliyorduk. Bu agresif takım karşısında zorlanacağımızı biliyorduk aynen öyle oldu. Maçın başından itibaren etkili bir şekilde geldiler. Pozisyon vermemiz bizim için büyük bir şanstı. Özellikle 20. dakikadan sonra oyunu kenara yıkmaya çalıştık. Karabükspor’un sert merkezdeki baskısını kırmaya başladık ve 40. dakikalara girerken oyunun rengi değişti. İkinci yarı ilk yarıya oranla umut ettiğimiz şeyleri daha fazla yaptık. Oyunu biraz daha Karabük sahasına yıktık. İlk yarıya oranla daha net pozisyonlar bulduk. Genel olarak oyunu iyi tuttuk. Buradaki tek şey golü bulamadık. Maçın 0-0’lık gidişatının 2 puanlık kayıp olarak düşündüğümüz anlarda kırmızı kartı gördük. Kırmızı karttan sonra 1 puanın iyi olduğunu düşündüğümüz anlarda gelen 3 puan dönemsellik olarak söylemek gerekirse mutluluk kaynağı oldu. Ortada geçmeye aday, sonlarda biraz bizim ağırlığımızı koyduğumuz maçı 3 puanla kapamayı başardık. Son derece mutlu olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

Aykut Kocaman, eski takımı Fenerbahçe ile ilgili sorulan soruları yanıtsız bırakarak sadece Torku Konyaspor’a odaklandığını söyledi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, ortada geçen bir maçta rakiplerinin kazandığını hatırlatarak, Torku Konyaspor’u tebrik etti. Kafkas, “Genelde topa sahip olmaya çalışan bir takımız. İkinci devrede de aslında çok ortada bir oyun geçti. Çok baskı yemedik. Pozisyon da vermedik. Ama kısmen biz iyi oynadık kısmen de onlar iyi oynadı. Söylediğim gibi aslında bugün atan kazanacaktı. Biz avantajlı duruma geçtiğimiz halde golü yedik, kaybettik. Sakat oyuncularımızın düzelince daha iyi bir Karabükspor olacağına inanıyorum” diye konuştu.