Trabzon Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğince düzenlenen okul sporları kurslarının açılışı törenle yapıldı.

Trabzon Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen okul sporları kurslarının açılış töreni Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katılımıyla yapıldı. Yavuz Selim Sahasında gerçekleştirilen okul sporları açılış törenine, Vali Öz’ün yanı sıra Emniyet Müdürü Murat Köksal, ASKF Başkanı Cahit Erdem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, idareci, antrenör ve sporcular katıldı.

Trabzon Atatürk Alanında toplanan çok sayıda öğrenci dövizler eşliğinde Yavuz Selim Stadına kadar yürürken burada çeşitli spor branşlarında gösteri yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon, spor altyapısı bakımından Türkiye’nin nn zengin illerinden birisi olduğunu belirterek, “Bize düşen bu zenginliği kullanarak başarılı sporcular yetiştirmektir. Her zaman söylüyoruz, Trabzon bir spor kentidir. Atatürk’ün ifade ettiği gibi zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bir neslin yetişmesi için sporun bütün alanlarında çalışmaya ve daha fazla sporcu yetiştirmeye ihtiyacımız var. Spor altyapısının en önemli kaynaklarından olan anaokulundan başlayarak bütün okullarımızda sporun yaygınlaştırılması, şehrimizde var olan spor altyapısının kullanılması ve spor teşkilatımızla ortak projeler oluşturulmasını önemsiyoruz. Bugün Trabzon 18 ilçesinde var olan kapalı spor salonu, çim sahası ve sentetik sahalarıyla, yüzme havuzlarıyla, atletizm pistiyle, tenis kortlarıyla, jimnastik salonuyla, spor altyapısı bakımından Türkiye’nin en zengin illerinden birisidir. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Geçen yıl 11 bini aşkın öğrencimizle ferdi ve takım halinde 11 bin müsabakanın yapıldığı geniş katılımlı bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu yıl bu hedefin üzerine çıkmak istiyoruz. Daha fazla sporcu ile daha fazla müsabaka yaparak ve bu müsabakaları ilçelere yayarak ilçelerimizdeki gençlerimizin de bu etkinliklere katılmasını amaçlıyoruz. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardında Vali Öz beraberindekilerle ayrı branşlarda açılan spor etkinliklerini tanıtımının yapıldığı alanları gezdi. Spor etkinliklerine katılan Vali, sporcularla voleybol, golf, tenis ve dart oynadı.