UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Belçika’nın Lokeren takımı ile sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarında 116. maçına çıkacak.

Bugüne kadar oynadığı 115 maçta 44 galibiyet ve 30 beraberlik alan Karadeniz ekibi, 41 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Bordo-mavili takım attığı 152 gole karşılık ise kalesinde 154 gol gördü.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası’nda 67, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 12 ve UEFA Intertoto Kupası’nda 8 maç oynadı.

HEDEF ÜST TURLAR

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarında kulüp olarak tarihi bir başarıya imza attı. UEFA Avrupa Ligi’nde eleme maçlarından çıkarak gruplara kalma başarası gösteren Karadeniz ekibi, yer aldığı J Grubu’nu İtalya’nın köklü kulüplerinden Lazio’nun önünde lider tamamlayarak bir üst turda Juventus’un rakibi olmuştu. İki maçta da rakibine 2-0’lık skorlarla mağlup olan Trabzonspor, Avrupa kupalarına veda etmişti.

Bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda, Ukrayna’nın Metalist Kharkiv, Polonya’nın Legia Warszawa ve Belçika’nın Lokeren takımlarıyla mücadele eden Trabzonspor, ilk maçında Metalist Kharkiv takımıyla deplasmanda karşılaşmış ve müsabakayı 2-1 kazanmıştı. Bordo-mavililer evinde ağırladığı Legia Warszava takımına ise 1-0 mağlup olmuştu. Rakibi Lokeren ile aynı puana sahip olan Trabzonspor, evinde oynamanın avantajını kullanarak rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı planlıyor.

EN FARKLI GALİBİYET

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini Arnavutluk’un Vllaznia takımı karşısında aldı. Karadeniz ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası’nda Arnavutluk temsilcisini sahasında 6-0’lık sonuçla mağlup ederek, 113 maçtaki en farklı galibiyetine imza attı. Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında en farklı yenilgiyi ise İspanya’nın Barcelona takımı karşısında almıştı. Trabzonspor, 1990-1991 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. Tur rövanş maçında deplasmanda Barcelona’ya 7-2’lik sonuçla mağlup olmuştu.