TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Sürmen'in çağrısı üzerine dün bir araya gelen eski başkanlar, yöneticiler ve kulübün ileri gelenleri,Galatasaray maçındaki hakem kararlarına tepki gösterdi.
Trabzonspor Kadir Özcan Tesisleri'nde konuyla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısına Ali Sürmen'in yanı sıra, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulübünün eski başkanları Faruk Özak, Ahmet Celal Ataman, Özkan Sümer, Salih Erdem ve Atay Aktuğ, Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Asım Örem, yönetim kurulu üyesi Suat Şen, AK Parti, MHP ve CHP'nin il başkanları, kulübün eski asbaşkanları, yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Divan Kurulu Başkanı Sürmen, bordo-mavili kulübün yanında yer alan herkese teşekkür ederken, takımın ligde bu hafta Osmanlıspor ile yapacağı maçta taraftarları tribüne beklediklerini söyledi. Sürmen, "Herkesin haklı davamıza sahip çıkmak için tribüne gelmesi gerekir. Taraftarlarımız şiddet eylemlerinden uzak durmalıdır. Taraftarlarımızın, Osmanlıspor maçında da sonrasında daTrabzonspor'un haklı davasına zarar verecek davranış ve provokasyonlardan uzak durmaları gerekir" ifadelerini kullandı.

Hazırladıkları deklarasyonu okuyan Sürmen, Galatasaray-Trabzonspormaçında bir hakem faciası yaşandığını söyledi.

Sürmen, maçın hakeminin herkesin büyük tepkisini çektiğini ifade ederek, "Verilen, verilmeyen penaltılar, adalet anlayışı ile bağdaşmayan kart uygulamaları, maçın oynanma süresi izleyenleri dehşete düşürmüştür. Karşı takım taraftarları bile bu haksızlığa tepki koyabilmiştir. Buna rağmen bu büyük haksızlığın mimarları, taşeronları ve iş birlikçileri, medeni bir gönül alma duygusu olan özrü bile Trabzonspor'dan ve futbol camiasından esirgemişlerdir" diye konuştu.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun açıklamalarına değinen Sürmen, "Müftüoğlu yaptığı basın toplantısında Trabzonspor'a karşı yapılan haksızlığı kabul etmekle birlikte, Trabzonspor'un mağduriyetini gidermek yönündeki ifadelerle gündemi değiştirmeye çalışmıştır. Anlaşılan sahada yapılanlar yeterli görülmemiştir. TFF ise garip bir şekilde suskunluğu tercih etmiştir" değerlendirmesini yaptı.

"Trabzon halkı adına, hak ve adalet istiyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise Trabzon halkı adına deklarasyonun altına imza attığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm Trabzon halkı adına, hak ve adalet istiyoruz. Her şeyin ele alınmasını tavsiye ediyor ısrarla takipçisi olacağımızı da belirtiyoruz. Hatta bir meclis araştırma komisyonundan tutun da Futbol Federasyonunun ve MHK'nin tümünün elden geçirilmesini, irdelenmesini, incelenmesini, soruşturulmasını burada alenen Türkiye'nin tüm idarecilerinden talep ediyoruz. Üstün geçinenlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün her alanda olması gerekir. Bu anlayışın barış ve kardeşlik içinde bir yarış olan futbola da hakim olmasını talep ediyoruz."