Trabzonspor’un 20 Aralık’ta gerçekleştirilen olaylı genel kurulu sonrasında Divan Başkanlık Kurulu, yazılı bir açıklama yaptı.

Trabzonspor’un 20 Aralık’taki olaylı genel kurulu öncesinde, Sicil ve Denetleme Kurulu ile birlikte sert biçimde görevini gereği gibi yapmamakla itham edilen Divan Başkanlık Kurulu Başkan Ali Özbak ve kurul üyeleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Divan Başkanlık Kurulu’nun görev süresinin Şubat 2015 de sona ereceği, yeni kurulun seçiminin 14 Şubat 2015’de yapılacağı belirtildi.

20 Aralık’ta yapılan 69. Olağan Genel Kurul’da yaşanan olaylara vurgu yapılan açıklamada, “Divan Başkanlık Kurulumuz 20 Aralık 2014 günü yapılan 69’uncu Olağan Genel Kurulda yaşanan olayların, yüce kulübümüzün tarihi önemi ve dokusu ile hiç bağdaşır yanı olmadığını ve yaşanan olaylardan son derece üzüntü duyduğunu tüm camia mensupları ile paylaşmaktadır. Bu üzücü olayların yaşanmasında; (Divan, Denetleme ve Sicil Kurulları da ittifakın içerisindedir) söylemlerine katılmamız mümkün değildir. Zira olumsuzluğun adresi bellidir. Tüzüğün 10-C maddesindeki üye sayısını aşan kararı veren yönetim kuruludur. Bu, kanun ve tüzük gereği böyledir. Kaldı ki, buradaki üye kayıtları aşağıdan yukarıya değil, yukarıdan aşağıya toplu kayıt yapılarak sonuçlandırılmıştır. Yani; üye başvuruları önce Sicil Kurulunca değil, Yönetim Kurulu’nun onayından geçerek, Sicil Kurulu’na gönderilmiştir. Bunun nihai çözüm yeri Medeni Kanunun 80’inci maddesi gereğince genel kuruldur. Ama 20 Aralık 2014 günü Olağan Genel Kurul’da diğer konular nasıl görüşülmüşse, bu konunun da onlar gibi görüşüldüğünü, her ilgilinin görüşüne sunmayı da bir görev saymaktayız” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun eski başkanlar Sadri Şener ve Faruk Özak’a yönelik ağır ifadeleri ile ilgili olarak ise, “Yaşanan ve yaşanacak süreçte kulübümüzün büyümesinde emek sahibi olanlara karşı daha özenle yaklaşması ve onların korunmasının, yüce kulübümüzü daha yücelteceği düşüncemizi büyük camia mensuplarımız ile paylaşmaktayız" denildi.