Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligdeki puan farkını kapatarak sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 4-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Koşacak oyunculardan kurulu bir takımız. Coşkulu, iştahlı oyunu sahaya koyduklarında onların koşuları bize keyifli, zevkli dakikalar yaşatıyor. Bunu uzun süreye yaymak, disiplinli oynamak amacımız olmalı" dedi.

Yanal, zirveye biraz daha yaklaştıklarını belirterek, "Aradaki puan farkını kapatmak, orada kalmak ve sezon sonuna kadar mücadelenin içinde olmak istiyoruz. Takım, sezon sonuna kadar da orada olacağının müjdesini verdi, bizi umutlandırdı" ifadesini kullandı.

Futbolun güzellikler oyunu olduğunu ifade eden Yanal, "Takımın psikolojisini, saha içinde yapmak istediğini, özgürlüğü açığa çıkarmak lazım. Futbol güzellik oyunu. Tanıdığımız bildiğimiz oyuncular var. Onların ne yapabileceğini de biliyorum” dedi.

NACİ ŞENSOY: "TRABZONSPOR HAK ETTİ"

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, “Trabzonspor’u tebrik ediyoruz. Galip geldiler. Her şeye rağmen hak ettiler. Özellikle ilk yarıda bizi çok kötü cezalandırdılar. Birisi bu maçı seyretmemiş, sadece skoru duymuş olsa Trabzonspor’un çok olağanüstü oynadığını zanneder ama öyle olmadı bence. Çok kritik anlar vardı maçta. Karambolde bir golle öne geçtiler ama hemen reaksiyon gösterip karşılık verdik. Guido bir golü atamadı, daha kötüsü bu oyuncuyu da kaybettik. Stancu ve Doğa’nın da eksikliklerini katabiliriz buna. Çünkü ikisi de bizim için önemli oyuncular. Uğur’u da oyundan almak zorunda kaldık. İkinci yarıda skor 1-1. İkinci yarıda daha üstün oynadığımızı söyleyebilirim. Genelinde baktığınız zaman, çok tecrübeli takımlara karşı o hataları yapmayacaksınız. Özellikle Cardozo uluslararası tecrübeye sahip bir golcü. Sizi hemen cezalandırabiliyor. Pozitif futbol oynayan iki takım vardı sahada. Taraftara da güzel futbol seyrettirdiğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.