Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında, Çaykur Rizespor galibiyetiyle yeniden nefes alan Trabzonspor evinde fırtına gibi esiyor.

Beşiktaş ve Legia Varşova mağlubiyetleriyle morallerin bozulduğu Trabzonspor’da, Çaykur Rizespor galibiyeti Karadeniz ekibine rahat bir nefes aldırdı. Git-gellerin yaşandığı müsabakada bordo-mavililer evinde oynadığı karşılaşmayı 3-2 kazanarak zirve yarışına yeniden tutundu. Lider Beşiktaş ile puan 8 puanlık farkı koruyan Karadeniz ekibi, umudunu ilerleyen haftalara taşıdı.

LİGDE OYNADIĞI MAÇLARDA EVİNDE YENİLMEDİ

Trabzonspor, bu sezon evinde oynadığı lig maçlarında yenilmedi. Bordo-mavililer bu sezon evinde mağlubiyet görmeyen 4 takımdan biri oldu. Fenerbahçe, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor ve Trabzonspor iç sahada yenilgi yüzü görmediler. Karadeniz ekibi evinde oynadığı 7 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Topladığı 21 puanın 15’ni iç sahada oynadığı maçlarda elde etti.

EVİNDE ÇOK ATTI ÇOK YEDİ

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de evinde en çok gol atan takım oldu. Bordo-mavililer evinde oynadığı 7 maçta 18 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü. Bordo-mavili takımı ise 16 golle Fenerbahçe ve Kasımpaşa takip etti.

TRABZONSPOR EVİNDE TEK FENERBAHÇE’YE GOL ATAMADI

Trabzonspor, bu sezon evinde oynadığı lig maçlarında tek Fenerbahçe’ye gol atma başarası gösteremedi. Evinde oynadığı 7 maçın 6’sında rakip ağaları havalandıran Karadeniz ekibi, ligin 2.haftasında oynadığı maçta Fenerbahçe kalesine gol atma başarısı gösteremedi.

Trabzonspor-Fenerbahçe: 0-0

Trabzonspor-Kasımpaşa: 1-1

Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu: 3-1

Trabzonspor-Gençlerbirliği: 4-4

Trabzonspor-Torku Konyaspor: 3-2

Trabzonspor-Gençlerbirliği: 4-1

Trabzonspor-Çaykur Rizespor: 3-2

EVİNDE TEK MAĞLUBİYET VARŞOVA’YA

Trabzonspor, bu sezon evinde oynadığı maçlarda tek yenilgisini Polonya temsilcisi Legia Varşova ile UEFA Avrupa Ligi L Grubu karşılaşmasında 1-0’lık skor ile aldı. Karadeniz ekibi Polonya temsilcisine evinde 1-0 mağlup olurken, deplasmanda ise 2-0 mağlup oldu.