Trabzonspor Hukuk Kurulu Üyesi Atilla Dilaver, teknik direktör Ersun Yanal konusunda yönetimi uyardı.

Trabzonspor’da alınan kötü saha sonuçlarının yanı sıra teknik direktör Vahid Halilhodzic’in hem futbolcuları hem de yönetimi hedef alan açıklamalar yapması, bordo-mavili kulüpte teknik adam değişikliğini gündeme getirdi. İlk sırada yer alan Ersun Yanal ismi ise camiayı ikiye böldü. Çalkantılı günler geçiren Trabzonspor’da teknik adam değişikliği gündemdeki yerini koruyor. Yönetimde teknik direktör Ersun Yanal ismi tartışılırken, bir bölüm tecrübeli hocanın gelmesi yönünde fikir beyan ediyor, bir kısım ise Yanal’ın gelmesine karşı çıkıyor.

HUKUK KURULU TRABZONSPOR YÖNETİMİNİ ERSUN YANAL KONUSUNDA UYARDI

Trabzonspor Hukuk Kurulu, Ersun Yanal isminin bordo-mavili kulüple anılmasının ardından yönetimi ve divan başkanlık kuruluna, Yanal hakkında rapor gönderdi.

Trabzonspor Hukuk Kurulu Üyesi Atilla Dilaver, hukuk kurulu olarak Ersun Yanal’ın belgelere geçmiş etik ihlalleri ve teşvik iddialarını bir rapor halinde Trabzonspor yönetimine ve divan başkanlığına sunduklarını belirterek, "Amacımız bu konuda Trabzonspor yönetimini ve divan başkanlığını bilgilendirmek. Trabzonspor’un 9 Mayıs 2014 tarihli UEFA başvurusunda ve bu başvuru sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı şikenin cezalarını niçin yapmadığı konusunda bir soruşturma açıldığı biliniyor. Dip not olarak Ersun Yanal’ın teşvik aldığı iddialarının olduğu ve TBMM 22. Dönem Araştırma Komisyonu’nda olduğunu belirtmiştik. Söz konusu dönemde Ersun Yanal, Milli Takımlar Teknik Direktörü olduğu için TFF bunu sümen altı etti. Zaten TFF’nin geçmişte de bugün de şikeye karşı bakışı kamuoyunun malumu" dedi.

SELÇUK İNAN’I FENERBAHÇE’YE AYARLAMAYA ÇALIŞTI

Dilaver açıklamasında, "Teknik direktör Ersun Yanal’ın, Trabzonspor’un eski futbolcusu Selçuk İnan’ı Fenerbahçe’ye gitmesi için ikna çabalarını ifade eden Şekip Mosturoğlu ile yaptığı telefon konuşması yer almaktadır. Ersun Yanal’ın bu telefon konuşmasında Mosturoğlu’na ’Sakın kimse duymasın ben biterim’ ikazı yapması, davranışının bir etik ihlali olduğunu ve bunu bilerek yaptığının ifadesidir. Biz hukuk kurulu olarak belgelere dayalı etik ihlali yapan bütün spor insanlarını gerek Trabzonspor yönetimine gerek kamuoyuna açıklamakla mükellefiz. Çünkü yapmış olduğumuz mücadelenin özü bunu gerektirmektedir. Takdir Trabzonspor yönetimindir. Trabzonspor yönetiminin alacağı kararın sorumluluğunu taraftara ve tarihe karşı taşımaktadır. Kendi yetkisini nasıl kullanacağı da kendi takdirlerindedir. Hukuk kurulu olarak Trabzonspor’un hocası kimin olacağına karışma yetkimiz yoktur. Böyle bir haddi de kendimizde görmüyoruz. Bilgilendirme görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.