Süper Lig’de 7. haftayı 9 puan ile 9 sırada tamamlayan Trabzonspor, elde ettiği puandan daha çok kayıp yaşadı.

Trabzonspor, Süper Lig’de bu sezon oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 9 puan toplayabildi. 12 puan kaybeden Karadeniz ekibi elde ettiği puandan daha çok kayıp yaşayarak zirve yarışında rakiplerinin gerisinde kaldı. Trabzonspor ile 19 puanlı lider Galatasaray arasında 10, 14 puanlı Beşiktaş ve Kayserispor arasında ise 6 puanlık fark bulunuyor.

En çok kayıp deplasmanda

Trabzonspor, bu sezon oynadığı 7 maçın 3’nü evinde 4’nü ise deplasmanda oynadı. Bordo-mavililer bu sezon dış sahada oynadığı maçları ise kazanamadı. 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alan Karadeniz ekibi 9 puan kaybetti. Dış sahada 3 puan elde eden Trabzonspor evinde oynadığı 3 maçta ise 2 galibiyet 1 mağlubiyet alarak 6 puan toplayıp, 3 puan kaybetti.

Mas ilk kez kesik yedi

Trabzonspor’un geçtiğimiz sezonun devre arasında Arjantin’in San Lorenzo takımından transfer ettiği Emmanuel Mas ilk kez kesik yedi. Son haftalarda oyuncunun performansından memnun kalmayan Teknik Direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takıma geldiği günden beri her maçta sürekli forma şansı verdiği Arjantinli oyuncuyu ilk kez Beşiktaş maçında kesti. Mas, geçtiğimiz sezonun devre arasında geldiği bordo-mavili takımda 18 maçın tamamında forma giyerken, bu sezon ise Beşiktaş müsabakası hariç diğer tüm maçların tamamında görev alan isim olmuştu.