Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Manisaspor karşısında tarihinin en farklı galibiyetini elde etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Dilaver Mutlu, skor karşısında fazla söylenecek bir şeyin olmadığını belirterek, "Lig maçlarını daha çok önemsiyoruz. Keçiörengücü galibiyetinden sonra da böyle demiştik. Pazar günü Altınordu ile maçımız vardı. Rakibimiz salı günü maçını oynadı. Biz bugün oynadık ve ancak yarın dönebileceğiz. Dinlenme zamanı olmadığı için PAF takımından ve fazla oynayamayan oyuncularla maça çıktık" diye konuştu.

Mutlu, Trabzonspor’un da hazır olan takımla sahaya çıktığını kaydederek, "İyi bir takımlar. Bu kadar asılmalarına bir şey diyemiyorum. O da hocanın değerlendirmesi. Biz elimizden geleni yaptık" ifadelerini kullandı.

ERSUN YANAL, RAKİP TAKIM HOCASINA SERT ÇIKTI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 3 kulvarda yarışan bir takım olduklarını belirterek, "İki kritik maçtan birisi Manisa ile dışarıda oynayacağımız karşılaşma. İkincisi ise Keçiören ile içeride oynayacağımız karşılaşma. Bu ikisini kazanıp gruptan çıkmak zorundayız. Akhisar Belediyespor maçına bu işi bırakmamalıyız. Üç kulvarda giden takımımız için bu sonuçlar kesin şart oldu. Bu oyun felsefesini her zaman uygulamalıyız. Bugün kazandığımız için veya çok farklı bir skor elde ettiğimiz için değil, bizim bu tutumumuzu her zaman yansıtmalıyız. Bugün böyle bir tutum oldu. Bu skor bizi kesinlikle yanıltmamalı. Biz tam tersi bu felsefeyi en zorlu karşılaşmalarda da ortaya koymalıyız. Bursaspor maçında da Rizespor maçında da yapmalıyız. Skor olarak değil, tutum olarak bunu söylüyorum. Bir felsefe olarak bu felsefeyi her yerde ortaya koyacak bir tutum sergilemeliyiz" dedi

Manisaspor teknik direktör Dilaver Mutlu’nun, "Trabzonspor maça çok asıldı. Biz alt takımımızdan aldığımız oyuncular buraya geldik" ifadelerinin sorulmasını üzerine Yanal, "Bizim sorunumuz değil, kendi sorunu. Böyle bir saçmalık olur mu? Böyle bir şey olabilir mi. Maça asılıp, asılmamak, ciddiyetsizlik bir durum. Bu kadar ciddiyetsiz olamazsınız. Sonuçta Trabzonspor ile oynuyorsunuz. Kimin hangi kadroyu çıkacağının, nasıl oynayacağının kurgusunu mu yapacağız? Saçmalık. Öyle şey mi olur? "ifadelerini kullandı.

Kongrenin takım üzerinde bir etkisi olup olmadığının sorulması üzerine ise Yanal, "Biz sahanın içerisinde kalıyoruz. Biz sahanın içerisinde kalıp, saha içerisindeki mücadelemizi sürdürmeye çalışıyoruz. Dışarıda ne olduğu hangi kutupların hangi kutuplara kaydığı, hangi eksenlerin hangi eksenler üzerinde döndüğü bizi hiç ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren saha içerisindeki oyun ve oynayacağımız futbol. Biz de mümkün olduğu ölçüde saha içerisinde kalacağız. Biz hiçbir zaman bu konuyla ilgili ne yorum yaptık ne de yapacağız" diye konuştu.

Takımın tarihi bir rekor kırmasının sorulması üzerine ise Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Kişisel rekorlardan çok keşke takım olarak tarihe geçsek. Takım olarak tarihe geçmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’DAN TARİHİ FARKLAR

Trabzonspor en son 2010-11 sezonunda Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Kasımpaşa’yı deplasmanda 7-0 mağlup etmişti. Karadeniz ekibi aynı zamanda 199-95 sezonunda ise Adana Demirspor’u sahasında 7-0 yenmişti.

SONER TOPU EVE GETİRDİ

Öte yandan Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu, 3 gol attığı maçın topunu hatıra olarak alıp evine getirdi.