İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral'a, 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, Saral'a, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı hak mahrumiyetinin yanı sıra 30 bin lira para cezası uygulandığı belirtildi.


- Fenerbahçe'ye para ve bilet bloke cezası

PFDK, Beşiktaş derbisindeki ihlalleri gerekçesiyle Fenerbahçe'ye toplam 115 bin lira para cezası ile kale arkası tribünlere, elektronik kart bloke cezaları uyguladı.

Sarı-lacivertli ekibe, kale arkası Migros ile okul açık tribünlerinde yapılan çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 100 bin lira para cezası verilip, bu tribünlerde yer alan taraftarların, elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesi kararı alındığı vurgulandı.

Fenerbahçe'nin ayrıca, yayıncı kuruluşun müsabakadan önce soyunma odasından görüntü almasının sağlanmamasından dolayı da 15 bin lira ceza ödeyeceği ifade edildi.


- Gaziantepspor'a bilet fiyatı cezası


Gaziantepspor, Süper Lig'de Galatasaray'ı ağırladığı maçta, rakip takım taraftarlarına yüksek fiyattan bilet sattığı gerekçesiyle para cezası aldı.

PFDK, rakip kulüp seyircisine aynı seyir kalitesindeki yerler için fahiş fiyat uygulanmasından dolayı Gaziantepspor'a 100 bin lira ceza verildiğini duyurdu.

Bu müsabakada Gaziantepspor ve Galatasaray, taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle on beşer bin lira para cezalarına da çarptırıldı.

Öte yandan, Eskişehirspor Yardımcı Antrenörü Selçuk Erdoğan, Bursaspor maçının hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti gerekçesiyle 4 maç men ve 17 bin lira para cezası aldı.

Ayrıca, Eskişehirspor-Bursaspor müsabakasında konuk ekip, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 20 bin lira para cezasına çarptırıldı. Bu maçı tribünden takip eden Bursasporlu taraftarların, elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildiği aktarıldı.