Spor Toto Süper Ligin 14.haftasında deplasmanda Bursaspor ile 3-3 berabere kalan Trabzonspor zirve yolunda yara aldı. Karadeniz ekibi son haftalarda attığı ve yediği gollerle de dikkat çekiyor.

Sezon başında yaptığı transferlerle şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olması beklenen Trabzonspor, yaşadığı puan kayıpları sonrası zirve ile arasındaki puan farkını iyice açtı. Büyüklerin Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 3 puanla kapattığı haftayı 1 puanla kapatan Karadeniz ekibi Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 10’a, Galatasaray ile 9 ve Fenerbahçe ile 8’e çıkardı. Ligde kan kaybı yaşamayı sürdüren bordo-mavililer 14 maçın sonunda ligde toplaması gereken 42 puanın 20’ni kaybederek 22 puan toplayabildi.

TRABZONSPOR ÇOK ATIYOR ÇOK YİYOR

Trabzonspor, rakibi Bursaspor ile Spor Toto Süper Lig’de en çok gol atan takımlar oldu. İki takım 26 golle ligin en çok gol atan iki takımı olurken, bordo-mavililer attığı 26 gole karşılık ise kalesinde 22 gol gol gördü.

TRABZONSPOR GOLCÜLERİ DEPLASMANDA SESSİZ

Trabzonspor’un forvet hattı deplasmanda oynanan lig maçlarında sessizliğini sürdürüyor. Karadeniz ekibi sezon başında forvet hattını Cardozo, Yatabare ve Deniz Yılmaz gibi yıldız isimlerle güçlendirmesine rağmen deplasmanda oynadığı maçlarda aradığını bulamadı. Bordo-mavililer deplasmanda oynadıkları 7 maçta 8 gol atıp kalesinde 11 gol görürken, attığı söz konusu gollerin 1’i Oscar Cardozo’nun İstanbul Başakşehir maçında penaltıdan attığı golle geldi. Trabzonspor’un deplasmanda attığı diğer 7 gol ise Medjani ve Yusuf Erdoğan (2), Mehmet Ekici, Özer ve Mustafa Akbaş’dan geldi.

TRABZONSPOR LİGDEKİ 7. BERABERLİĞİNİ ALDI.

Deplasmanda Bursaspor ile 3-3 berabere kalan Trabzonspor, ligdeki 7. beraberliğini elde etti. Karadeniz ekibi , gelecek hafta evinde konuk edeceği Eskişehirspor ile birlikte Spor Toto Süper Lig’de en çok berabere kalan takım oldu. Bordo-mavililer söz konusu beraberliklerin 3’nü evinde alırken, 4’nü ise deplasmanda oynadığı maçlarda elde etti. Karadeniz ekibi 5 haftalık bir aranın ardından berabere kaldı.

ANTRENMANLAR BASINA KAPALI

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. hafta maçında evinde konuk edeceği Manisaspor maçı öncesi antrenmanları basına kapattı. Yoğun maç trafiği nedeniyle, taktik çalışmalarına ağırlık veren teknik direktör Ersun Yanal, basına ve taraftarlara antrenmanları kapatıyor.