Trabzonspor Dergisi’nin Kasım sayısına konuşan Kevin Constant, futbol kariyerini Trabzonspor’da sonlandırmak istediğini belirterek, “Benim kariyer planım futbola Trabzonspor’da nokta koymak. 4 yıllık sözleşme imzaladım. Benden memnun olurlarsa istedikleri kadar kontrat uzatabileceğimi başkana söyledim. Trabzonspor tarihinin önemli oyuncularından biri olmak istiyorum” dedi.

Trabzonspor’a transfer olma sürecini anlatan Kevin Constant, eşini , Trabzonspor’un Türkiye’nin büyük kulüplerinden biri ve büyük bir camia olduğuna ikna ettiğini ifade ederek “Sezon bittiğinde Milan’da hocamla görüştüm. Benim kalmamı istedi. O aralar en iyi arkadaşım ve menajerim olan İdris bana Avrupa’nın çeşitli kulüplerinden gelen tekliflerin olduğunu iletti. Ayrıca ırkçılıkla ilgili küçük sıkıntılar vardı. Sonrasında gelen teklifleri değerlendirmeye karar verdim. İngiltere’den, İtalya’nın diğer kulüplerinden ve Trabzonspor’dan gelen teklifler bana iletildi. Eşimle durumu paylaştım. İlk başta Trabzon’da uluslararası okul olmadığı için eşim sıcak bakmadı. Daha sonra ben ona Trabzonspor’un Türkiye’nin büyük kulüplerinden biri olduğunu ve büyük bir camia olduğunu söyleyerek kendisini ikna ettim. Ayrıca gelmemde yardımcı hocam Jacgues Bonnevay’ın büyük etkisi oldu. Onunla yaptığım görüşme sonrasında kararımı kesin olarak verdim” şeklinde konuştu.

MEVKİM SOL AÇIK

Kariyerinde sol açık oynadığına dikkat çeken Constant, “Ben sadece Milan’da sol bek oynadım. Kariyerime bakarsanız mevkim sol açık ve 10 numaradır. Benim favori pozisyonum ise 10 numaradır. Bakıldığında sadece stoper ve sağ bek mevkiinde oynayamam diye düşünüyorum. Geri kalan her mevkide oynayabilirim. Benim Toulose’deki eğitimimde her mevkide oynadım. 18 yaşında profesyonel olduğumda hem sağ kanatta hem de solda oynadım. Tam bir takım oyuncusu olduğumu söyleyebilirim” diye konuştu.

Takımın bu sezonki inişli-çıkışlı grafiğini değerlendiren Constant,”Bu sene tamamen yeni bir takım kuruldu. Yeni bir Trabzonspor oluşturuldu. Teknik heyetimiz de yeni. Takım birbirine alışmaya çalışıyor. Bu şehre ve ülkeye alışmakla ilgili değil. Sıkıntımız oyuncuların birbirine alışması. Bu da zamanla oluyor. Ne yazık ki ağır ve uzun süreli sakatlıklar da yaşandı. Bu durum kadro istikrarını bozdu. Ben zamanla bu sıkıntıların aşılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ KURULAN BİR TAKIMIZ

Sahada istenilen sonuçların alınamamasını yeni takım olmalarına bağlayan Constant,”Yeni kurulan bir takımız. Hocamızın kendine ait metotları var. Bu metotlara hepimizin alışması gerekiyor. Sezon başında 1-2 ay çok sıkı çalıştık. Şimdi bu çalışmalarımızın meyvelerini toplamamız lazım. Bundan sonra her şeyin iyi olacağını düşünüyorum. Yolun sonu aydınlık diyebilirim” dedi.

Avrupa’da üst tura çıkacaklarına inandıklarını kaydeden Constant, “Avrupa Ligi’nde üst tura çıkacağımızı düşünüyorum. En azından çeyrek finale kadar gidebiliriz. Geçen sezon takım son 32’ye kaldı. Bu sezon bunun üstüne çıkabiliriz” ifadelerini kullandı.

Tribünlerin dolu olmayışına üzüldüğünü de belirten yıldız futbolcu, “Tribünlerin dolmayışı benim için kötü bir sürpriz oldu. Ben dolu tribünlere oynamaya alışkın bir oyuncuyum. Bu durum beni şaşırttı. Taraftarlarımız da zannedersem galibiyetlerin az olması ve takımın ligde puan sıralamasında alt sıralarda olmasından şikayetçidir. Ayrıca bazı taraftarların da yeni uygulanan bilet sisteminden şikayetçi olduklarını duydum. Trabzon şehri ve insanı kulübünü çok seviyor. Onları memnun etmek için galip gelmemiz lazım. Bunu başarırsak tribünler her şeye rağmen yeniden dolacaktır. Hiçbir kulübün taraftarı iyi futbol ve sonuçlara kayıtsız kalamaz. Mutlaka bizleri izlemeye ve desteklemeye daha çok geleceklerdir" diye konuştu.

EŞİM OLMASAYDI BU KARİYERİ YAPAMAZDIM

Eşinin kariyerinde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Constant, ”Ailemle ilgili özellikle eşime parantez açmak işitiyorum. 16 yaşında tanıştık. Aynı okulda okuduk. Eşim olmasaydı emin olun ben bu kariyeri yapamazdım. Benim bütün hayatım eşim ve çocuklarım. Burada oldukları süre içinde güzel vakit geçirdik. Denize açılıp balık da tuttuk. Buradaki ortamı gördükten sonra onlar da Trabzon’un benim için doğru tercih olduğuna inandılar.Trabzon şehrini çok sevdim. Çünkü sadece futbola odaklanmak için çok güzel bir ortam var. Güvenli, deniz var, kumsal var. Sadece alışveriş konusunda bazı markaların eksik olması dışında her şey çok iyi. Yemekler çok güzel. Çok sevdim. Trabzon insanı da çok cana yakın. Özellikle kulübü ve takımı çok seviyorlar. Bu taraftar topluluğu beni motive ediyor. Ciddi anlamda şehirde insanlar kazanınca mutlu oluyor, kaybedince mutsuz. Tam bir futbol kenti” açıklamasında bulundu.

TARAFTAR BAŞARI İSTİYORSA TAKIMINA SAHİP ÇIKACAK VE DESTEKLEYECEK

Başarıda taraftar desteğinin önemini belirten Constant, şunları söyledi:

“Taraftarlar hep iyi şeyler duymak ister. Oyuncular ve teknik heyet de hep iyi sonuçlar almak isterler. Bazen işler istediği gibi gitmediğinde her ikisi de gerçekleşmiyor. Ama şu bilinmelidir ki hiç kimse başarısız olmak istemez. Başarılı olmak için herkesin istemesi gerek. Taraftar isteyecek, hoca isteyecek, kulüp yöneticileri ve çalışanları isteyecek, futbolcu isteyecek. Herkes başarıyı istediğinde ve bunun için gerekli olanı yaptığında sonuç kendiliğinden gelir. Şurayı iyi ayırt etmek gerek. Başarıyı istiyorsan gereğini yapacaksın. Sadece ben istiyorum demekle olmuyor. Taraftar başarı istiyorsa takımına sahip çıkacak ve destekleyecek. Taraftar ister ve bunu takıma hissettirirse emin olun herkes ister.”