Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden olan TransAnatolia, 10. yılında yerli yabancı katılımcılarına 2 bin 850 kilometrelik rotası ile unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

İLK ETAP KUZU YAYLASI’NDA

41’i motosiklet, 31’i 4x4 otomobil, 4’ü SSV, 4’ü ATV’den oluşan 80 araç, 16 Ağustos sabahı Kemerburgaz Kent Ormanı’ndan verilecek start ile macera dolu yolculuğa çıkacaklar.  Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek ekipler, Bolu Abant, Haymana, Tuz Gölü rotası ile Karaman'da Karadağ'a ulaşacaklar. Bolkar Dağları’ndaki zorlu etaplardan sonra ise benzer bir dönüş rotasıyla İstanbul Şile'de parkuru tamamlayacaklar.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER BİR ARADA

Şu ana kadar kayıt yaptıran sporcular arasında İngiltere, İtalya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerden motor sporları dünyasında çok iyi tanınan isimler yer alıyor.

Bu isimlerden bazıları ise şöyle; motosiklet kategorisinde Dakar yarışçılarından Fransız Xavier De Soultrait, İtalyan Alessandro Botturi, 2019 TransAnatolia birincisi İtalyan Maurizio Gerini, Fransız Adrien Van Beveren, Fransız RedBull pilotu Camille Chapeliere ve 2 kez İtalya Şampiyonu olan Jacopo Cerutti.

TransAnataolia’ya 10.yılında sponsorlardan tam destek

TransAnatolia’ya Spor Toto, Mitsubishi Motors, Anlas, Silverzone, İzeltaş, General Tire, Yiğit Akü, Reeder ve Fikirmedya sponsor olarak tam destek veriyorlar.