İSTANBUL (AA) - Kariyerinde Sakaryaspor, Fenerbahçe, Middlesbrough, Stoke City (İngiltere), Wolfsburg (Almanya), Bolton Wanderers (İngiltere), Bursaspor, Umm Salal (Katar) ve Pune City (Hindistan) formaları giyen Tuncay Şanlı, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Futbola yatırım yapmaya son dönemde başlayan Hindistan'ın bu alanda giderek yükseleceğine inandığını aktaran Tuncay, "Sanıyorum Hindistan, 5 yıl içinde futbola damgasını vurabilir. Maddi açıdan çok iyi durumdalar" dedi.

Hindistan'da futbola olan ilginin de yüksek olduğunu aktaran tecrübeli oyuncu, "Statların hepsi dolu diyebilirim. Kriket ön planda ancak son 2 yıldır yatırımlar futbola kaymaya başladı. Seyirciler de her maça geliyorlar. Bazı maçlarda 40 bir seyirci bulabiliyorsunuz. İlgi fazlasıyla var. Hindistan'da futbola bir eğlence olarak bakılıyor ve gol attığınızda rakip takımın seyircisi de sevinebiliyor" ifadelerini kullandı.

"Bir filin üzerinde kilolarca altın vardı"

Tarihi yerleriyle ve çok farklı kültürüyle bu ülkenin ziyaret edilmesi gereken önemli bir yer olduğunu dile getiren Tuncay, şöyle devam etti:

"İki kez festivallerine katıldım. İlk gittiğim gün fil festivaliydi ve kulüp başkanının evini ziyaret etmiştim. Fil festivali nedeniyle verilen davette, kulüp başkanının evindeki bir filin üzerinde kilolarca altın vardı. Geleneklerine göre de festival bittikten sonra altınları bir göle atıyorlardı. Çok farklı bir kültürleri ve yaşayış tarzları var."

"Yollarda kural yok"

Hindistan trafiğinin kendisini tedirgin ettiğini anlatan Tuncay, "En ilginç şey trafikti. Araba kullandığınızda ilk anda korkabilirsiniz. Çünkü çok hızlı araba kullanıyorlar ama çok da iyi şoförler. Yollarda kural yok. Çok kalabalık bir ülke. En zorlandığım nokta buydu. Arabaya bindiğimde korkuyordum" değerlendirmesinde bulundu.